Rulade de carne cu orez şi garnitură de varză
PrinteazaRulade de carne cu orez şi garnitură de varză
- 500 g carne de vacă
- 1 lingură orez
- verdeaţă
- 1 ou
- 300 g varză albă
- ulei
- 2 linguri smântână
- roşii în bulion
- cimbru
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai felii pe care le baţi apoi pe ambele părţi, după care le fierbi un pic. In vase separate pui la fiert orezul şi oul. Amesteci orezul fiert cu oul tocat şi verdeaţa.
Pui apoi pe fiecare felie de carne câte o lingură din această compoziţie şi le legi cu aţă. Le pui într-un vas cu ulei şi 2-3 linguri cu apă caldă să fiarbă acoperite pentru 10-15 minute, apoi le dai la cuptor pentru 30 de minute.
După ce s-au rumenit, le scoţi din cuptor, le laşi să se răcească, apoi le îndepărtezi aţele. Cureţi varza, o speli, o tai fâşii mari şi o fierbi împreună cu cimbrul, mărarul şi roşiile tăiate mărunt.
O laşi să fiarbă bine şi să scadă zeama, apoi adaugi smântână şi potriveşti gustul de sare şi piper. Serveşti ruladele de carne calde cu garnitură de varză.
Rulade de carne cu orez şi garnitură de varză
Poftă bună!