Rulada de pui – Reteta pentru diabetici din: piept de pui, legume congelate, ou, pesmet, smantana, sare, piper. Rețetele pentru diabetici preferă carbohidrații complecși, cum ar fi cerealele integrale, legumele și fructele cu un indice glicemic scăzut, deoarece sunt digerați și absorbiți mai lent, evitând astfel vârfurile rapide de zahăr din sânge. Alimentele bogate în […]
Rulade pentru Ajun
PrinteazaRulade pentru Ajun din: unt, lapte, apa calda, zahar tos, sare, drojdie uscata, faina, zaha brun, scortisoara si lapte.
aluat:
- 2 linguri unt topit
- 1 cana lapte, cald
- 1/2 cana apa, calda
- 1/4 ceasca zahar tos
- 2 lingurite sare de masa
- 40 g drojdie uscata
- 3-4 cani faina
glazura:
- 1 cana zahar brun
- 2 lingurite de scortisoara
- 8 linguri unt topit
ornare:
- 1 cana zahar pudra
- 2 linguri lapte
- 2-3 linguri unt
Mod de preparare:
Se amesteca untul topit cu laptele, apa, zahărul şi sarea. Dupa ce s-a dizolvat zahărul incorporati făina şi drojdia, amestecaţi bine.
Se frământa aluatul până devine elastic şi se desprinde uşor de pe mâini şi de pe vas.
Presăraţi cu făină şi acoperiţi. Lăsaţi la dospit, cel puţin 1 oră, timp în care trebuie sa îşi dubleze volumul.
Intre timp preparaţi glazura, amestecând bine zahărul brun cu scorţişoara şi untul.
Se scoate aluatul din castron şi se formeaza un sul gros. Tăiaţi bucăţi egale. Rulaţi fiecare bucată.
Se inmoaie fiecare rulada în glazură, apoi se aşeaza într-o tavă unsă şi tapetată.
Se acopera cu folie şi se da la frigider peste noapte. A doua zi si scoate din frigider, se lasa sa se obisnuiasca cu temperatura camerei, înlăturaţi folia şi coaceti la 180C pentru aproximativ 20-25 minute sau pana trece testul scobitorii.
Se scoate din tava, se lasa sa se raceasca, apoi se presara amestecul pentru ornat. Se servesc reci.
Pofta buna!
poate iti place si:
Rulada de pui – Reteta pentru diabetici
Pofta buna!