Rulade de porc cu garnitură de orez

Printeaza

Rulade de porc cu garnitură de orez din: muschi de porc, usturoi, bacon, patrunjel, ulei, bulion, supa de carne, ciuperci, unt, smantana, orez, ceapa.

Ingrediente:Rulade_de_porc_cu_garnitura_de_orez

  • 8 felii muschi de porc
  • 1 catel de usturoi
  • 8 felii bacon
  • 3 fire patrunjel
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri bulion
  • 300 ml supa de carne
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 lingura unt
  • 80 ml smantana
  • 1 ceasca si 1/2 orez cu bob lung
  • 1 ceapa

 

Mod de preparare:

Se bat feliile de carne. Se pisează usturoiul cu sare şi piper şi se unge carnea cu acest amestec.

Se aşază pe fiecare bucată de carne câte o felie de bacon şi frunzele de la 2 fire de păt&unjel. Se rulează şi se fixează (cu scobitori sau aţă).

Se încing într- o tigaie adâncă 2 linguri de ulei şi se prăjesc ruladele pe toate părţile, la foc iute.

Se adaugă bulion şi se stinge cu puţină supă; se amestecă şi se lasă să se înăbuşe la foc moale cca 45 min.

Orezul se aşază într-o oală şi se acoperă cu 3 ceşti cu apă, se adaugă sare şi ceapa întreagă; se dau în clocot.

Se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 8 min. pe plită. Se dă apoi la cuptorul încins la 180 °C şi se mai înăbuşă 15-17 min.

Se curăţă ciupercile şi se taie felii; se prăjesc în ulei. Se adaugă la rulade, cu untul; se completează cu restul de supă.

Se acoperă cu un capac şi se fierbe la foc moale 15 min. Cu 5 min. înainte de a fi gata, se toarnă smântână.

Se scot ruladele, se îndepărtează aţele sau scobitorile şi se aşază la loc în sos; se încălzesc. Se servesc cu orez şi pătrunjel.

Rulade de porc cu garnitură de orez

Rulade_de_porc_cu_garnitura_de_orez

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.