Rulade de porc cu garnitură de orez
PrinteazaRulade de porc cu garnitură de orez din: muschi de porc, usturoi, bacon, patrunjel, ulei, bulion, supa de carne, ciuperci, unt, smantana, orez, ceapa.
- 8 felii muschi de porc
- 1 catel de usturoi
- 8 felii bacon
- 3 fire patrunjel
- 3 linguri ulei
- 2 linguri bulion
- 300 ml supa de carne
- 250 g ciuperci champignon
- 1 lingura unt
- 80 ml smantana
- 1 ceasca si 1/2 orez cu bob lung
- 1 ceapa
Mod de preparare:
Se bat feliile de carne. Se pisează usturoiul cu sare şi piper şi se unge carnea cu acest amestec.
Se aşază pe fiecare bucată de carne câte o felie de bacon şi frunzele de la 2 fire de păt&unjel. Se rulează şi se fixează (cu scobitori sau aţă).
Se încing într- o tigaie adâncă 2 linguri de ulei şi se prăjesc ruladele pe toate părţile, la foc iute.
Se adaugă bulion şi se stinge cu puţină supă; se amestecă şi se lasă să se înăbuşe la foc moale cca 45 min.
Orezul se aşază într-o oală şi se acoperă cu 3 ceşti cu apă, se adaugă sare şi ceapa întreagă; se dau în clocot.
Se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 8 min. pe plită. Se dă apoi la cuptorul încins la 180 °C şi se mai înăbuşă 15-17 min.
Se curăţă ciupercile şi se taie felii; se prăjesc în ulei. Se adaugă la rulade, cu untul; se completează cu restul de supă.
Se acoperă cu un capac şi se fierbe la foc moale 15 min. Cu 5 min. înainte de a fi gata, se toarnă smântână.
Se scot ruladele, se îndepărtează aţele sau scobitorile şi se aşază la loc în sos; se încălzesc. Se servesc cu orez şi pătrunjel.
Rulade de porc cu garnitură de orez
Pofta buna!