Rulade de porc umplute cu castraveti
PrinteazaRulade de porc umplute cu castraveti
Ingrediente:
- 1 kg de carne
- 2 castraveţi muraţi (mijlocii)
- 100 g smântână
- 1 lingură de untură
- 2 cepe mijlocii
- 1 pahar de vin alb
- 1 ceaşcă zeamă de carne
- o foaie de dafin
- boabe de piper
Mod de preparare:
Rulade de porc umplute cu castraveti: Alegi carnea macră de la pulpă şi o tai felii potrivite, ca pentru şniţel. Baţi bine bucăţile de carne cu ciocanul de lemn, fără a le rupe.
Apoi pui felii de castravete murat în mijlocul fiecărei bucăţi şi faci rulade.
Legi ruladele şi le aşezi într-o cratiţă cu untură şi cu ceapa tăiată felii subţiri.
Laşi puţin să se prăjească, apoi torni un pahar cu vin alb şi o ceaşcă de zeamă de carne sau de apă şi adaugi frunze de dafin, câteva boabe de piper şi laşi să fiarbă înăbuşit la cuptor, timp de 2 ore.
Când sunt gata, scoţi aţele şi aşezi ruladele pe farfurie, apoi torni sosul strecurat şi scăzut. Le mănânci garnisite cu smântână, alături de garnitură de orez.
Pofta buna!