Rulade de porc umplute cu castraveti

Printeaza

Rulade de porc umplute cu castraveti

Ingrediente:

  • 1 kg de carne
  • 2 castraveţi muraţi (mijlocii)
  • 100 g smântână
  • 1 lingură de untură
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 ceaşcă zeamă de carne
  • o foaie de dafin
  • boabe de piper

 

Mod de preparare:

Rulade de porc umplute cu castraveti: Alegi carnea macră de la pulpă şi o tai felii potrivite, ca pentru şniţel. Baţi bine bucăţile de carne cu ciocanul de lemn, fă­ră a le rupe.

Apoi pui felii de castravete murat în mijlocul fiecărei bucăţi şi faci rulade.

Legi ruladele şi le aşezi într-o cratiţă cu untură şi cu ceapa tăiată felii sub­ţiri.

Laşi puţin să se prăjească, apoi torni un pahar cu vin alb şi o ceaşcă de zeamă de carne sau de apă şi adaugi frunze de dafin, câteva boabe de piper şi laşi să fiar­bă înăbuşit la cuptor, timp de 2 ore.

Când sunt gata, scoţi aţele şi aşezi ruladele pe farfurie, apoi torni sosul strecurat şi scă­zut. Le mănânci garnisite cu smântână, alături de garnitură de orez.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.