Rulade de vită cu morcovi şi castraveciori
PrinteazaO retetea delicioasa de rulade vita cu morcovi si castraveciori din: paine, unt, morcovi, ceapa, carne de vita, bacon, mustar, castraveciori, ceapa, telina, faina, ulei, bulion si vin rosu.
- 1 felie de pâine
- 1 linguriţă unt
- 2 morcovi (160 g)
- 4 cepe murate
- 4 felii de carne de vită fasonate pentru ruladă (a cca 200 g)
- 12 felii bacon
- 4 linguriţe muştar
- 4 castraveciori muraţi tăiaţi beţişoare
- 1 ceapă
- 80 g rădăcină de ţelină
- 1 lingură făină
- 3 linguri ulei
- 1 lingură bulion
- 300 ml vin roşu
Mod de preparare:
Se taie pâinea în 4 fâşii şi se prăjeşte în unt. Se taie în 8, pe lung, 1 morcov; se fierb apoi beţişoarele în apă cu sare 2 min. Se scurg.
Se taie sferturi cepele. Se condimentează carnea pen¬tru ruladă şi se ung bucăţile cu muştar; se aşază câte 3 felii de bacon, castraveciori şi ingredientele pregătite; se fixează.
Restul de legume se taie mărunt. Se pudrează ruladele cu făină şi se prăjesc în ulei. Se adaugă legumele şi bulionul. Se toarnă vin şi supă.
Se condimentează şi se lasă să se înăbuşe cca 100 min. Se păstrează ruladele la cald. Se fierbe sosul 10 min., se pasează şi se serveşte alături.
Rulade de vită cu morcovi şi castraveciori
Pofta buna!