Rulade de vită umplute cu şuncă
PrinteazaO reteta de rulade de vita umplute cu sunca din: ardei gras, ceapa, carne de vita, sare, piper, mustar cu tarhon, sunca de praga, ulei, supa si vin rosu.
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa
- 6 felii de carne de vita fasonate pentru rulada (a circa 150 g)
- sare
- piper
- 4 lingurite mustar cu tarhon
- 6 felii subtiri de sunca de Praga
- 3 linguri ulei
- 250 ml supa
- 250 ml vin rosu
Mod de preparare:
Se taie în două ardeiul gras, se curăţă de seminţe şi se spală; pulpa se taie fâşii. Se aşază feliile de carne unele lângă altele; se sărează şi se piperează. Se ung cu câte o linguriţă de muştar şi se aşază pe fiecare câte o felie de şuncă.
Se repartizează deasupra fâşii de ardei gras şi felii de ceapă; se rulează şi se pliază bine laturile lungi, pentru a împiedica umplutura să iasă. Se leagă cu aţă sau se fixează cu scobitori sau clame speciale pentru ruladă.
Se încinge uleiul şi se prăjesc ruladele de jur-împrejur; se stinge cu supă, se toarnă vinul şi se dă în clocot; se lasă să se înăbuşe cca 90 min.
Se păstrează la cald cât timp se dă sosul în clocot şi se reduce puţin; se potriveşte de sare şi piper şi se serveşte alaturi de rulade. Se oferă o garnitura de piure de cartofi.
Rulade de vită umplute cu şuncă
Pofta buna!