Rulade de vitel cu măsline verzi si brânză ricotta

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada de vitel cu masline verzi si branza ricotta din: muschi de vitel, usturoi, nasline, ulei de masline, branza ricotta, parmezan, sare, piper, bacon, ceapa, morcov, telina, bulion, vin rosu si supa.

Ingrediente:Rulade de vitel cu măsline verzi si brânză ricotta

  • 4 bucati de muschi de vitel fasonat pentru rulada (a 180 g)
  • 1 catei de usturoi
  • 150 g masline verzi fara samburi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 g branza ricotta (sau urda)
  • 50 g parmezan proaspat ras
  • sare
  • piper
  • 4 felii bacon
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/4 radacina de telina
  • 1 lingura bulion
  • 150 ml vin rosu sec
  • 250 ml supa

 

Mod de preparare:

Se spala si se sterge carnea. Se toacata usturoiul. Se paseaza cu masline si ulei; se adauga urda si parmezan; se sareaza si se pipereaza si se repartizeaza amestecul pe feliile de carne.

Se aseaza deasupra cate o felie de bacon si se ruleaza; se fixeaza.

Ruladele se prajesc intr-o lingura de ulei, la foc iute, pe toate partile. Se curata si se toaca morcovii, ceapa si telina; se adauga la rulade, cu bulion, si se inabusa putin.

Se stinge cu vin si supa, se sareaza si se pipereaza.

Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să se înăbuşe ruladele timp de 90-120 de minute. Se scot ruladele, se taie felii şi se servesc. Se piperează.

Se servesc alături eventual piureu de cartofi şi varză.

Rulade de vitel cu măsline verzi si brânză ricotta

Rulade de vitel cu măsline verzi si brânză ricotta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.