Rulade de viţel în sos de vin roşu
PrinteazaO reteta delicioasa de rulade de vitel in sos de vin rosu din: oua, carne de vitel, patrunjel, cimbru, sare, piper, muschid e vitel, rosii, morcovi, cepe, ulei, ulei, bulion, vin tosu si supa.
- 4 ouă
- 250 g carne de viţel tocată
- 1 linguriţă pătrunjel tocat
- 1 linguriţă cimbru tocat
- sare
- piper
- 4 buc. muşchi de viţel fasonate pentru ruladă (de 180 g fiecare)
- 6 roşii
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 lingură ulei
- 1 linguriţă bulion
- 250 ml vin roşu tânăr
- 200 ml supă
Mod de preparare:
Se fierb ouăle tari, cca 9 min.; se trec prin jet de apă rece şi se decojesc. Carnea tocată se amestecă împreună cu verdeaţă, sare şi piper. Se spală bucăţile de carne pentru rulade, se şterg şi se aşază unele lângă altele. Se ung cu compoziţia de carne tocată; pe fiecare se aşază câte un ou fiert; se rulează şi se fixează.
Se opăresc roşiile, se trec prin jet de apă rece şi se decojesc. Se taie sferturi, se curăţă de seminţe şi pulpa se taie cuburi. Se taie cubuleţe morcovii şi ceapa. Ruladele se prăjesc la foc iute în ulei; se adaugă legumele şi bulionul şi se înăbuşă împreună. Se stinge cu vin.
Se toarnă supa, se sărează, se piperează şi se lasă să se înăbuşe la foc mijlociu cca 75 min. Se îndepărtează aţa, iar ruladele se servesc cu sos. Se ornează, eventual, cu cimbru.
Rulade de viţel în sos de vin roşu
Pofta buna!