Rulade de viţel umplute cu carne tocată
PrinteazaO reteta delicioasa de rulade de vitel umplute cu carne tocata din: maghiran, zarzavat, ceapa verde, usturoi, carnati, verdeata, sare, piper, muschi de vitel, ulei, supa de vita, vin alb, smanata si coaja de lamaie.
- 1/2 legatura maghiran
- 1 legatura zarzavat de supa
- 2 cepe verzi
- 1 catel de usturoi
- 150 g carnati proaspeti
- 1 pachet verdeata congelata
- sare
- piper
- 4 felii muschi de vitel (de 120 g fiecare)
- 3 linguri ulei
- 250 ml supa de vita
- 100 ml vin alb
- 50 g smantana
- 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa
Mod de preparare:
Se toacă maghiranul şi zarzavatul de supă. Se taie rondele ceapa verde şi se adaugă usturoi pisat. Se scoate carnea din cârnaţi şi se adaugă verdeaţa congelată, sare, piper şi 2 linguri de maghiran.
Se spală feliile de carne de viţel, se şterg şi se bat; se repartizează pe ele umplutura de carne tocată şi se rulează. Se fixează bine apoi. Se prăjesc ruladele şi se adaugă zarzavatul de supă; se călesc puţin împreună. Apoi se stinge cu supă şi se adaugă restul de maghiran şi vin; se lasă să se înăbuşe cca 35 min.
Se scot ruladele; se strecoară sosul, se adaugă smântână şi se lasă să dea în clocot; se adaugă coajă de lămâie. Se reaşază ruladele în sos şi, eventual, se ornează.
Rulade de viţel umplute cu carne tocată
Pofta buna!