Rulade de vitel umplute si pilaf de stafide

Printeaza

Rulade de vitel umplute si pilaf de stafide din: carne de vitel, carnati polonezi, sare, piper, piept afumat, scrumbii, oua, lamaie, rosii, usturoi, unt, stafide, vin rosu, faina, orez.

Ingrediente:

  • 1,5 kg capac de viţel
  • 300 g cârnaţi polonezi
  • sare
  • piper
  • 200 g piept afumat
  • 5 fileuri de scrumbii sărate
  • 2 ouă
  • 16 felii subţiri de lămâie (fără coajă)
  • 400 g roşii
  • 5 căţei mari de usturoi
  • 150 g unt
  • 100 g stafide
  • 2 pahare de vin roşu
  • 1/2 lingură făină
  • 250 g orez
  • 1 lămâie mare

 

Mod de preparare:

Tăiaţi din carne şniţele subţiri, bateţi-le cu ciocanul din lemn, apoi aşezaţi-le unul lângă altulpe o planşetă din lemn.

Resturile de carne treceţi-le prin maşina de tocat, împreună cu carnaţii polonezi, fără piele.

Adăugaţi în tocătură franzela înmuiată şi stoarsă, 1 ou şi piper.

Omogenizaţi foarte bine tocătura şi puneţi-o pe şniţele (câte 1 lingură).

In continuare aşezaţi pe fiecare câte o bucată de lămâie: 1 file de piept afumat şi 1 fileu de scrumbie desărată.

Rumeniţi frumos fiecare şniţel apoi puneţi-le pe toate într-o tavă adâncă, unsă cu unt.

Rulaţi apoi şniţelele, prindeţi-le cu scobitori, ungeţi-le pe deasupra şi daţi-le la cuptor.

în timpul frigerii, puneţi vin roşu, supă, făină, puţin zahăr şi mujdei.

Serviţi preparatele într-un platou adânc. Separat, aduceţi la masă pilaf cu stafide.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.