Rulade de vitel umplute si pilaf de stafide
PrinteazaRulade de vitel umplute si pilaf de stafide din: carne de vitel, carnati polonezi, sare, piper, piept afumat, scrumbii, oua, lamaie, rosii, usturoi, unt, stafide, vin rosu, faina, orez.
Ingrediente:
- 1,5 kg capac de viţel
- 300 g cârnaţi polonezi
- sare
- piper
- 200 g piept afumat
- 5 fileuri de scrumbii sărate
- 2 ouă
- 16 felii subţiri de lămâie (fără coajă)
- 400 g roşii
- 5 căţei mari de usturoi
- 150 g unt
- 100 g stafide
- 2 pahare de vin roşu
- 1/2 lingură făină
- 250 g orez
- 1 lămâie mare
Mod de preparare:
Tăiaţi din carne şniţele subţiri, bateţi-le cu ciocanul din lemn, apoi aşezaţi-le unul lângă altulpe o planşetă din lemn.
Resturile de carne treceţi-le prin maşina de tocat, împreună cu carnaţii polonezi, fără piele.
Adăugaţi în tocătură franzela înmuiată şi stoarsă, 1 ou şi piper.
Omogenizaţi foarte bine tocătura şi puneţi-o pe şniţele (câte 1 lingură).
In continuare aşezaţi pe fiecare câte o bucată de lămâie: 1 file de piept afumat şi 1 fileu de scrumbie desărată.
Rumeniţi frumos fiecare şniţel apoi puneţi-le pe toate într-o tavă adâncă, unsă cu unt.
Rulaţi apoi şniţelele, prindeţi-le cu scobitori, ungeţi-le pe deasupra şi daţi-le la cuptor.
în timpul frigerii, puneţi vin roşu, supă, făină, puţin zahăr şi mujdei.
Serviţi preparatele într-un platou adânc. Separat, aduceţi la masă pilaf cu stafide.
Pofta buna!