Gâscă în Sos de Vin Roșu cu Ciuperci din: gasca, vin rosu, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline, rozmarin, sare, piper. Această preparare, îmbibată în istoria europeană, a evoluat de-a lungul secolelor, devenind o emblemă a bucătăriei fine. Este o rețetă ce îmbină luxul cu tradiția, oferind o experiență gustativă complexă și sofisticată. Reteta Gâscă […]
Rulou cu carne de gâscă şi leurdă
PrinteazaRulou cu carne de gâscă şi leurdă din: foi de placinta, carne de gasca, leurda, telemea, ceapa, ulei, ou, sare si piper.
- 300 g foi de placinta
- 500 g carne de gasca
- 4 legaturi leurda
- 300 g telemea
- 1 ceapa
- 150 – 200 ml ulei
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi carnea de gâscă în bucată întreagă, în apă cu sare şi piper, apoi lăsaţi-o la răcit.
Tăiaţi-o în felii cât mai subţiri. Opăriţi leurda timp de 3 minute în apa în care a fiert carnea, apoi lăsaţi-o la răcit şi tocaţi-o mărunt.
Amestecaţi într-un castron telemeaua mărunţită cu leurda, ceapa tocată mărunt, albuşul, bătut puţin, sare şi piper.
Impărţiţi foile de plăcintă în două şi suprapuneti-le după ce le-aţi uns pe fiecare cu ulei, ca să obţineţi două blaturi separate.
Pe fiecare dintre ele aşezaţi una lângă alta feliile de carne şi peste acestea turnati amestecul de brânză şi leurdă.
Rulaţi foile strâns, ca să nu se piardă umplutura şi puneţi rulourile într-o tavă unsă cu ulei.
Ungeţi-le deasupra cu gălbenuşul bătut şi coaceţi-le la foc potrivit. Lăsaţi-le la răcit câteva minute înainte de tăiere.
Rulou cu carne de gâscă şi leurdă
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de Gască cu Zeama de Varză
Ciorba de Gască cu Zeama de Varză din: gasca, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, varza, usturoi, leustean, sare, piper, apa. Ciorba de gască cu zeama de varză este un preparat tradițional românesc care aduce în farfurie arome autentice și memorabile. Această rețetă vă va ghida pas cu pas în pregătirea unei ciorbe […]
Pofta buna!
Asta chiar arata foarte bine!
Ce bine arata:)