Rulou de ciocolata cu crema de branza si alune
PrinteazaRulou de ciocolata cu crema de branza si alune din: oua, zahar, faina, praf de copt, cacao, gelatina, ciocolata alba, branza de vaci, suc de lamaie, frisca, crema de alune, ciocolata neagra si frisca.
blat:
- 3 oua
- 90 g zahar fin
- 80 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri cacao
umplutura:
- 3 foite gelatina
- 100 g ciocolata alba
- 250 g branza de vaci
- 1 lingura suc de lamaie
- 50 g zahar
- 200 g frisca
- 200 g crema de alune
garnitura:
- 50 g glazura de ciocolata neagra
- 200 g frisca
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se separă ouăle. Se bat albuşurile, 1 lingură apă şi zahărul.
Se bat gălbenuşurile şi se încorporează în amestecul de mai sus. Se amestecă făina, praful de copt şi masa de cacao, apoi se încorporează în amestecul cu albuşuri.
Se tapetează o tavă cu hârtie pentru copt, se împarte în jumătate cu o linie de aluminiu, se întinde aluatul şi se coace 8-10 minute.
Se răstoarnă blatul pe un şervet presărat cu zahăr, se îndepărtează hârtia, se rulează şi se lasă la răcit. Se înmoaie gelatina.
Se topeşte ciocolata albă, apoi se lasă la răcit. Se amestecă si cu brânza de vaci, sucul de lămâie şi zahărul.
Se dizolvă gelatina şi se încorporează în acest amestec. Se bate frişca şi se înglobează, cte asemenea. Se derulează blatul. S
e şpriţează crema de alune în 5 fâşii pe lungul blatului. Se întinde apoi crema pregătită, se uniformizează, se rulează din nou şi se lasă cea 3 ore la rece.
Se topeşte ciocolata neagră în 100 g frişca, se adaugă restul de frişca şi se lasă lai răcit.
Se bate până se întăreşte, se întinde pe rulou şi se ornează.
Rulou de ciocolata cu crema de branza si alune
Pofta buna!
Incoming search terms:
- crema de ciocolata