Slănina de porc, un aliment profund înrădăcinat în tradițiile culinare românești, reprezintă mai mult decât o simplă componentă a dietei: este o parte a istoriei și culturii noastre. Obținută din stratul de grăsime aflat sub pielea porcului, slănina este apreciată pentru textura sa densă […]
Rulou cu crenvurşti şi cremă de branză
PrinteazaRulou cu crenvurşti şi cremă de branză
Ingrediente:
- 600 g carne tocată
- 1 chiflă
- 2 ouă
- 1 ceapă mare
- 4 crenvurşti
- 6 linguri pesmet
- 250 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Rulou cu crenvurşti şi cremă de branză: Amesteci carnea tocată cu ouăle, chifla înmuiată în apă şi presată bine, apoi ceapa tăiată mărunt, sare şi piper după gust.
Pentru fiecare rulou ai nevoie de 1,5 linguri pesmet pe care îl întinzi pfe o planşetă umedă.
Peste pesmet pui 1,5 linguri din compoziţia de carne tocată. La mijloc, pui un crenvurşt, rulezi şi prăjeşti ruloul în ulei încins.
După ce ai prăjit toate rulourile, le aşezi pe un platou şi pregăteşti crema de brânză.
Amesteci 2 linguri de smântână cu 2 ouă, 2 linguriţe făină, 20 g unt, 1-2 linguri brânză topită sau caşcaval răzuit şi le dai într-un clocot.
Torni această cremă peste rulourile calde.
Poftă bună!
Rețetă de Cornulețe Fragede cu Unt și Smântână
din: unt nesarat, smantana, oua, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, sare, zahar pudra. Cornulețele fragede cu unt și smântână sunt o variantă delicioasă a desertului tradițional românesc, aducând un gust bogat și o textură ușor sfărâmicioasă. Ingrediente (pentru aproximativ 20 de cornulețe): 250g unt nesărat, […]