Rulou de vita cu sos de hrean

Printeaza

Rulou de vita cu sos de hrean din: cotlet de vita, carne tocata de porc, bacon afumat, ou, ardei, usturoi, suc de rosii, faina, apa, vin, cimbru, dafin, hrean, iaurt, lamaie, piper, sare.

Ingrediente:Rulou de vita cu sos de hrean

  • 1 kg cotlet de vită
  • 500 g carne tocată de porc
  • 250 g felii bacon afumat
  • 1 ou
  • 1 ardei roşu
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 200 g suc de roşii
  • 3 linguri făină
  • 400 ml apă
  • 150 ml vin alb
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 2 rădăcini hrean proaspăt
  • 400 g iaurt de 2% grăsime
  • zeamă de lămâie
  • piper
  • sare
  • 1 kg fasole verde

 

Mod de preparare:

Tai cotletul în felii ca pentru şniţel (îndepărtând partea albicioasă), îl baţi puţin pe ambele părţi şi-l asezonezi cu sare şi piper, în carnea tocată pui usturoiul pisat, oul, puţină sare şi amesteci bine. Ardeiul îl speli şi îl tai în cu­buri mici.

Pe fiecare felie de carne pui una de bacon, apoi o linguriţă din amestecul de carne tocată, îl întinzi uniform, presari puţin ardei tocat şi rulezi, prinzând ruloul cu o scobitoare. Dacă baconul are şorici, îl îndepăr­tezi şi îl pui în tavă. Procedezi aşa pentru toate bucăţile de carne.

Rumeneşti rulourile şi le aşezi într-o tavă cu pereţi înalţi. Dizolvi făina în apă, fără să se formeze cocoloaşe, pui şi sucul de roşii, sare şi piper şi torni amestecul peste ru­louri, iar între ele pui 3-4 foi de da­fin şi 2 crenguţe de cimbru uscat. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute, după care adaugi vinul şi mai laşi 30 de mi­nute.

Hreanul curăţat şi spălat îl dai pe răzătoarea cu ochiuri mici apoi amesteci cu iaurtul, zeama de lămâie şi sare. Cantitatea de hrean şi zeama de lămâie vari­ază în funcţie de gustul fiecăruia, eu l-am preferat puţin mai iute. îl păstrezi la frigider. Fasolea verde o fierbi în apă cu sare, o scurgi şi, dacă vrei, o amesteci cu puţin ulei de măsline. Poţi folosi şi altă garnitură: broccoli, cartofi, orez etc.

Scoţi rulourile din cuptor, îndepărtezi scobitorile şi le laşi la răcit.

Dacă doreşti, le tai sub formă de trunchi. Le serveşti stropite cu sosul din tavă, împreună cu garnitura dorită şi cu sosul de hrean.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.