Rulou de vita cu sos de hrean
PrinteazaRulou de vita cu sos de hrean din: cotlet de vita, carne tocata de porc, bacon afumat, ou, ardei, usturoi, suc de rosii, faina, apa, vin, cimbru, dafin, hrean, iaurt, lamaie, piper, sare.
- 1 kg cotlet de vită
- 500 g carne tocată de porc
- 250 g felii bacon afumat
- 1 ou
- 1 ardei roşu
- 2-3 căţei de usturoi
- 200 g suc de roşii
- 3 linguri făină
- 400 ml apă
- 150 ml vin alb
- cimbru
- foi de dafin
- 2 rădăcini hrean proaspăt
- 400 g iaurt de 2% grăsime
- zeamă de lămâie
- piper
- sare
- 1 kg fasole verde
Mod de preparare:
Tai cotletul în felii ca pentru şniţel (îndepărtând partea albicioasă), îl baţi puţin pe ambele părţi şi-l asezonezi cu sare şi piper, în carnea tocată pui usturoiul pisat, oul, puţină sare şi amesteci bine. Ardeiul îl speli şi îl tai în cuburi mici.
Pe fiecare felie de carne pui una de bacon, apoi o linguriţă din amestecul de carne tocată, îl întinzi uniform, presari puţin ardei tocat şi rulezi, prinzând ruloul cu o scobitoare. Dacă baconul are şorici, îl îndepărtezi şi îl pui în tavă. Procedezi aşa pentru toate bucăţile de carne.
Rumeneşti rulourile şi le aşezi într-o tavă cu pereţi înalţi. Dizolvi făina în apă, fără să se formeze cocoloaşe, pui şi sucul de roşii, sare şi piper şi torni amestecul peste rulouri, iar între ele pui 3-4 foi de dafin şi 2 crenguţe de cimbru uscat. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute, după care adaugi vinul şi mai laşi 30 de minute.
Hreanul curăţat şi spălat îl dai pe răzătoarea cu ochiuri mici apoi amesteci cu iaurtul, zeama de lămâie şi sare. Cantitatea de hrean şi zeama de lămâie variază în funcţie de gustul fiecăruia, eu l-am preferat puţin mai iute. îl păstrezi la frigider. Fasolea verde o fierbi în apă cu sare, o scurgi şi, dacă vrei, o amesteci cu puţin ulei de măsline. Poţi folosi şi altă garnitură: broccoli, cartofi, orez etc.
Scoţi rulourile din cuptor, îndepărtezi scobitorile şi le laşi la răcit.
Dacă doreşti, le tai sub formă de trunchi. Le serveşti stropite cu sosul din tavă, împreună cu garnitura dorită şi cu sosul de hrean.
Pofta buna!