Rulou de viţel cu sparanghel

Printeaza

O reteta delicioasa de rulou de vitel cu sparanghel din: pulpa de vitel, prosciutto, sparanghel, mozzarella, paine toast, ulei de masline extravirgin, amidon, vin alb, usturoi, patrunjel, unt, sare si piper.

Ingrediente:Rulou de viţel cu sparanghel

  • 600 g pulpă de viţel (o felie întreagă)
  • 80 g prosciutto (şuncă, kaiser)
  • 500 g sparanghel
  • 125 g mozzarella
  • 30 g pâine toast
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 linguriţă amidon
  • 1 pahar vin alb
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 60 g unt
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie mozzarella felii, apoi cuburi. Pune pâinea, usturoiul şi pătrunjelul în blender şi mărunţeşte-le, apoi amestecă-le cu mozzarella cuburi şi cu parmezanul ras.

Curăţă sparanghelul, taie-i vârfurile şi păstrează-le; pune tijele într-un vas termorezistent încăpător şi toarnă un polonic de apă cu un praf de sare. Acoperă vasul cu folie de bucătărie şi înţeap-o cu vârful unui cu­ţit. Pune vasul în cuptor şi lasă-1 5- 6 minute, apoi scoate-1.

Aşază carnea pe planşetă, întinde-o cu un cuţit, bate-o cu ciocanul de şniţele şi presar-o cu sare şi piper, după gust. Acoperă cu feliile de prosciutto, presară compoziţia cu mozzarella şi parmezan şi aranjează 6- 7 tije de sparanghel pe lungime. Rulează carnea şi leag-o bine cu sfoară de bucătărie. Sărează şi piperează, după gust.

Incinge uleiul într-un vas special pen­tru cuptorul cu microunde şi prăjeşte pu­ţin carnea, întorcând-o pe toate părţile. Stropeşte ruloul cu vin şi lasă-1 să se coacă 20 de minute. Scoate vasul din cuptor şi lasă friptura să se odihnească 10 minute. Strecoară sosul lăsat şi îngroaşă-1 cu amido­nul desfăcut în puţină apă rece.

Taie ruloul bucăţi, decorează cu vârfu­rile de sparanghel călite în unt şi serveşte-le cu sosul obtinut.

Rulou de viţel cu sparanghel

Rulou de viţel cu sparanghel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.