Rulou de viţel cu sparanghel
PrinteazaO reteta delicioasa de rulou de vitel cu sparanghel din: pulpa de vitel, prosciutto, sparanghel, mozzarella, paine toast, ulei de masline extravirgin, amidon, vin alb, usturoi, patrunjel, unt, sare si piper.
- 600 g pulpă de viţel (o felie întreagă)
- 80 g prosciutto (şuncă, kaiser)
- 500 g sparanghel
- 125 g mozzarella
- 30 g pâine toast
- 2 linguri parmezan ras
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 linguriţă amidon
- 1 pahar vin alb
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 60 g unt
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie mozzarella felii, apoi cuburi. Pune pâinea, usturoiul şi pătrunjelul în blender şi mărunţeşte-le, apoi amestecă-le cu mozzarella cuburi şi cu parmezanul ras.
Curăţă sparanghelul, taie-i vârfurile şi păstrează-le; pune tijele într-un vas termorezistent încăpător şi toarnă un polonic de apă cu un praf de sare. Acoperă vasul cu folie de bucătărie şi înţeap-o cu vârful unui cuţit. Pune vasul în cuptor şi lasă-1 5- 6 minute, apoi scoate-1.
Aşază carnea pe planşetă, întinde-o cu un cuţit, bate-o cu ciocanul de şniţele şi presar-o cu sare şi piper, după gust. Acoperă cu feliile de prosciutto, presară compoziţia cu mozzarella şi parmezan şi aranjează 6- 7 tije de sparanghel pe lungime. Rulează carnea şi leag-o bine cu sfoară de bucătărie. Sărează şi piperează, după gust.
Incinge uleiul într-un vas special pentru cuptorul cu microunde şi prăjeşte puţin carnea, întorcând-o pe toate părţile. Stropeşte ruloul cu vin şi lasă-1 să se coacă 20 de minute. Scoate vasul din cuptor şi lasă friptura să se odihnească 10 minute. Strecoară sosul lăsat şi îngroaşă-1 cu amidonul desfăcut în puţină apă rece.
Taie ruloul bucăţi, decorează cu vârfurile de sparanghel călite în unt şi serveşte-le cu sosul obtinut.
Rulou de viţel cu sparanghel
Pofta buna!