Rulou de legume cu piure de dovleac
PrinteazaO reteta de rulou de legume cu piure de dovleac din: spanac, morcov, telina, ceapa, parmezan, ou, ulei de masline extravirgin, pesmet, sare, piper, ricotta, ou, nucsoara, dovleac si smantana dulce.
- 350 g spanac proaspăt
- 70 g morcov
- 50 g ţelină
- 30 g ceapă
- 6 linguri parmezan ras
- 1 ou
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 10 g pesmet
- sare şi piper
pentru umplutură:
- 250 g ricotta proaspătă
- 1 ou
- 5 linguri parmezan ras
- nucşoară
- sare
pentru piure:
- 220 g dovleac (pulpă)
- 125 ml smântână dulce
- 100 ml apă
- sare şi piper
Mod de preparare:
Fierbe spanacul 2 minute în apă cu un praf de sare, scurge-l, lasă-l să se răcească şi stoarce-l. Curăţă morcovul, ţelina şi ceapa şi taie-le cuburi. Căleşte legumele tăiate mărunt într-o tigaie cu ulei încins, la foc mediu. Toacă spanacul şi amestecă-1 cu oul, parmezanul, legumele călite, sare şi piper, după gust.
Amestecă ricotta cu oul, parmezanul, sare şi nucşoară rasă, după gust. Intinde o folie de aluminiu, unge-o cu ulei şi presar-o cu pesmet. Intinde pe ea compoziţia cu spanac într-un strat cu grosimea de 1 cm.
Aşază deasupra umplutura cu ricotta, rulează ridicând o margine a foliei de aluminiu şi închide bine marginile şi capetele ruloului. Pune-l într-o tavă şi coace-l 25 de minute în cuptorul încălzit la 180° C. Lasă-l să se răcească, apoi pune-l în frigider.
Taie pulpa dovleacului cuburi şi pune-le într-o cratiţă cu smântână, apa, sare şi piper, după gust. Fierbe totul la foc mediu 10 minute, apoi pasează în blender pentru a obţine un piure.
Desfa folia de pe ruloul răcit bine, taie-l rondele cu grosimea de 1 cm şi aşază-le pe farfurii. Toarnă crema de dovleac fierbinte şi serveşte.
Rulou de legume cu piure de dovleac
Pofta buna!