Rulou de oua cu spanac
PrinteazaO reteta de rulou de oua cu spanac din: oua, branza de oi, unt, smantana, spanac, ulei, sare, piper si faina.
- 10 oua
- 150 g branza de oi
- 20 g unt
- 50 g smantana
- 500 g spanac
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 2 linguri faina
Mod de preparare:
Pui spanacul la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert, lasi spanacul sa se scurga bine, il toci si il freci cu putin ulei pana devine ca o pasta. Bati bine ouale cu putina sare, adaugi smantana, piperezi, adaugi faina si omogenizezi amestecul.
Intr-o cratiţă unsă cu unt, bine încinsă, pui ouăle într-un aluat subţire ca o clătită. Coci aluatul pe ambele părţi, până devine o omletă legată. Umpli omleta cu pasta de spanac şi cu brânza fermentată.
Rulezi omleta şi o dai la cuptor, doar până când se rumeneşte. Serveşti omleta imediat cu o salată din legume de sezon pe care o pregăteşti din: salată verde, roşii, ridichi, ulei, sare şi piper.
Rulou de oua cu spanac
Poftă bună!