Rulou de vita cu sos de rosii si vin
PrinteazaRulou de vita cu sos de rosii si vin din: spanac congelat, ceapa, unt, usturoi, parmezan, ulei de masline, muşchiuleţ slab de vită, vin rosu, nucsoara, conserva de rosii, supă de carne, cimbrişor uscat, oregano uscat, sare, piper, dovlecei (zucchini), unt.
Ingrediente:
- 1 pachet spanac congelat
- 2 cepe mici
- 40 g unt
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri parmezan ras
- 3 linguri ulei de măsline
- 4 felii de muşchiuleţ slab de vită (750 g)
- 125 ml vin roşu
- nucşoară rasă
- 1 conservă de roşii (400 g)
- 125 ml supă de carne
- 1 linguriţă cimbrişor uscat
- 1 linguriţă oregano uscat
- sare
- piper
Pentru garnitura de dovlecei:
- 500 g dovlecei (zucchini)
- 20 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Decongelezi spanacul, apoi îl presezi. Cureţi ceapa, o toci mărunt, iar jumătate o căleşti în untul topit, până se înmoaie.
Adaugi usturoiul pisat şi spanacul şi le fierbi împreună.
Condimentezi cu sare, piper şi nucşoară rasă, apoi le laşi puţin la răcit. Adaugi parmezanul ras.
Baţi feliile de carne pe ambele părţi şi le dai cu sare şi piper
Pui spanacul cu o lingură pe feliile de carne, rulezi carnea şi o fixezi cu scobitori. Prăjeşti rulourile în ulei, pe toate părţile.
Adaugi peste acestea, în tigaie, ceapa rămasă şi o căleşti până se înmoaie.
Adaugi vinul, supa de carne, roşiile strivite, împreună cu zeama lor.
Condimentezi cu sare, piper, cimbrişor şi oregano. Fierbi totul acoperit, la foc mic, până se înmoaie.
Serveşti rulourile cu dovlecei (zucchini) aburiţi.
Speli dovleceii (zucchini) şi îi dai pe râzătoare, pe lungime.
Căleşti zucchini în untul topit, îi condimentezi cu sare şi piper şi îi serveşti apoi alături de rulouri.
Rulou de vita cu sos de rosii si vin
Pofta buna!