Rulou de vită

Printeaza

O reteta de rulou de vita din: carne de vita, oua, unt, faina, lapte, smantana, sare si piper.

Ingrediente:Rulou de vită

  • 500 g carne de vita
  • 3 oua
  • 2 linguri unt
  • 2 lingura faina
  • 100 ml lapte
  • 100 g smantana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneti carnea la fiert în apă cu sare. Lăsati-o la răcit şi apoi treceti-o prin maşi­na de tocat de mai multe ori, până obţineţi o pastă fină. Condimentaţi după gust şi adăugaţi şi ierburi aromate, tocate mărunt şi laptele. Puneti amestecul la rece.

Pentru foaie, frecaţi gălbenuşurile cu untul şi adăugaţi sare şi piper, după gust. Bateţi albuşurile spumă, apoi adăugaţi gălbenuşurile şi făina, amestecând prin răsturnare. Turnaţi compoziţia într-o tavă de aragaz, unsă cu ulei şi coaceţi la foc potrivit. Foaia obţinută – un fel de omletă – trebuie lăsată la răcit.

Puneţi pe foaia rece amestecul cu carne în strat uniform, apoi rulati strâns ruloul şi puneţi-l într-o tavă unsă cu ulei. înainte de servire, ţineţi tava la foc iute 10 minute. Tăiaţi ruloul cald.

Rulou de vită

Rulou de vită

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.