Rulou de vită
PrinteazaO reteta de rulou de vita din: carne de vita, oua, unt, faina, lapte, smantana, sare si piper.
- 500 g carne de vita
- 3 oua
- 2 linguri unt
- 2 lingura faina
- 100 ml lapte
- 100 g smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneti carnea la fiert în apă cu sare. Lăsati-o la răcit şi apoi treceti-o prin maşina de tocat de mai multe ori, până obţineţi o pastă fină. Condimentaţi după gust şi adăugaţi şi ierburi aromate, tocate mărunt şi laptele. Puneti amestecul la rece.
Pentru foaie, frecaţi gălbenuşurile cu untul şi adăugaţi sare şi piper, după gust. Bateţi albuşurile spumă, apoi adăugaţi gălbenuşurile şi făina, amestecând prin răsturnare. Turnaţi compoziţia într-o tavă de aragaz, unsă cu ulei şi coaceţi la foc potrivit. Foaia obţinută – un fel de omletă – trebuie lăsată la răcit.
Puneţi pe foaia rece amestecul cu carne în strat uniform, apoi rulati strâns ruloul şi puneţi-l într-o tavă unsă cu ulei. înainte de servire, ţineţi tava la foc iute 10 minute. Tăiaţi ruloul cald.
Rulou de vită
Pofta buna!