Rulouri de aluat cu ciocolata si alune

Printeaza

Rulouri de aluat cu ciocolata si alune din: ciocolată cu lapte, alune, frişcă lichidă, foi de plăcintă, unt, zahăr cristale.

Rulouri_de_aluat_cu_ciocolata_si_alune

Ingrediente:

  • 170 g ciocolată cu lapte
  • 50 g alune măcinate fin
  • 50 g alune măcinate mai mare
  • 3 linguri frişcă lichidă
  • 5 foi de plăcintă
  • 100 g unt topit
  • o lingură zahăr cristale

 

 

Mod de preparare:

Ciocolata şi frişca se pun la topit şi, imediat ce se formează o cremă, se adaugă în ea alunele măcinate fin şi apoi cele măcinate mai mare.

Se amestecă bine, se trage vasul de pe foc si, după ce se răceşte un pic, se toarnă compoziţia obţinută pe o suprafaţă dreaptă.

Se nivelază cu un cuţit cu lamă lungă si se dă la rece pentru 30 de minute.

Se începe împachetarea aducând întâi marginile peste batonul de ciocolată. Se rulează cu grijă, fără a strânge prea tare.

Foile de plăcintă se taie dreptunghiuri care se păstrează sub un şervet umed pentru a evita uscarea.

Se unge fiecare dreptunghi cu unt topit, peste care se aşază un baton de ciocolată.

Se ung toate pacheţelele cu restul de unt topit, se presară cu zahăr si se coc 6 minute.

Se lasă să se răcească si apoi se aduc la masă eventual cu o lingură de îngheţată.

Rulouri de aluat cu ciocolata si alune

Rulouri_de_aluat_cu_ciocolata_si_alune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.