Rulouri de aluat cu ciocolata si alune
PrinteazaRulouri de aluat cu ciocolata si alune din: ciocolată cu lapte, alune, frişcă lichidă, foi de plăcintă, unt, zahăr cristale.
Ingrediente:
- 170 g ciocolată cu lapte
- 50 g alune măcinate fin
- 50 g alune măcinate mai mare
- 3 linguri frişcă lichidă
- 5 foi de plăcintă
- 100 g unt topit
- o lingură zahăr cristale
Mod de preparare:
Ciocolata şi frişca se pun la topit şi, imediat ce se formează o cremă, se adaugă în ea alunele măcinate fin şi apoi cele măcinate mai mare.
Se amestecă bine, se trage vasul de pe foc si, după ce se răceşte un pic, se toarnă compoziţia obţinută pe o suprafaţă dreaptă.
Se nivelază cu un cuţit cu lamă lungă si se dă la rece pentru 30 de minute.
Se începe împachetarea aducând întâi marginile peste batonul de ciocolată. Se rulează cu grijă, fără a strânge prea tare.
Foile de plăcintă se taie dreptunghiuri care se păstrează sub un şervet umed pentru a evita uscarea.
Se unge fiecare dreptunghi cu unt topit, peste care se aşază un baton de ciocolată.
Se ung toate pacheţelele cu restul de unt topit, se presară cu zahăr si se coc 6 minute.
Se lasă să se răcească si apoi se aduc la masă eventual cu o lingură de îngheţată.
Rulouri de aluat cu ciocolata si alune
Pofta buna!