Rulouri aromate cu mac si gem
PrinteazaRulouri aromate cu mac si gem din: aluat, zahar, seminte de mac, faina, coaja de lamaie, gem de coacaze, ulei.
- 1 pachet aluat de patiserie (de post)
- 50 g zahăr pudră
- 1 pachet zahăr vanilat
- 100 g seminţe de mac măcinate
- 1 lingură făină
- 1 linguriţă coajă de lămâie
- gem de coacăze
- ulei pentru uns tava
Mod de preparare:
Aluatul se decongelează, apoi se frământă ca o cocă. Se amestecă cu 50 g zahăr pudră şkcu zahărul vanilat, după care se încorporează seminţele de mac şi coaja de lămâie.
O tavă se tapetează cu hârtie de copt, se unge cu ulei şi se presară deasupra făină. Aluatul se întinde şi se aşază în tavă.
După 15 minute aluatul se scoate din cuptor şi se aşază pe altă hârtie de copt. Se unge cu gem de coacăze, se rulează şi se lasă la răcit.
Rulada se serveşte pudrată cu zahăr sau cu glazură de lămâie.
Rulouri aromate cu mac si gem
Pofta buna!