Rulouri cu brandy
PrinteazaRulouri cu brandy din: unt, zahar, sirop, lamaie, faina, ghimbir, brandy.
Ingrediente:
- 50 g unt
- 45 g zahăr brun
- 50 ml sirop de porumb
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 50 g făină cernută
- 1 linguriţă ghimbir măcinat
- 1 linguriţă brandy, opţional
Mod de preparare:
Rulouri cu brandy: Cuptorul se încălzeşte la 180°C.
Se ung cu grăsime două tăvi de copt. Untul, zahărul şi siropul se pun într-o cratiţă şi se încălzesc la temperatură medie, amestecând din când în când, până se dizolvă zahărul. Se adaugă zeama de lămâie, apoi se ia cratiţa de pe foc.
Se adaugă făina şi ghimbirul şi se amestecă până se omogenizează. Dacă vreţi să puneţi şi brandy, acum este momentul.
Aluatul se toarnă cu linguriţa pe tăvile pregătite, lăsând 5 cm distanţă între porţii.
Se coace cam 10 minute, până devine maro şi are o textură perforată. Se lasă să se răcorească.
Rulourile se scot, unul câte unul, cu o spatulă plată, cât sunt calde şi se înfăşoară în jurul cozii unei linguri de lemn sau a unui obiect similar.
Ruloul se lasă să se întărească, înainte de a fi scos de pe acest obiect.
Pofta buna!