Rulouri de urdă și spanac din: urda, spanac, oua, branza rasa, usturoi, sare, aluat de foitaj. Această rețetă este o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru a savura o gustare sau un aperitiv. Urdă adaugă o textură cremoasă, în timp ce spanacul aduce o notă de prospețime și bogăție nutrițională. Ingrediente: 250 g urdă 200 g […]
Rulouri cu branza dulce – Reteta gustoasa si usor de preparat
PrinteazaRulouri cu branza dulce din: branza dulce de vaci, zahar tos, zahar vanilat, rom, gris, ulei, apa, faina, oua, praf de copt si sare.
- 1 kg branza dulce de vaci
- 200 g zahar tos
- 2 lingurite zahar vanilat
- 1 lingura rom
- 2 linguri gris
- 100 ml ulei
- 125 ml apa
- 125 ml ulei
- 550 g faina
- 2 oua
- 1 lingurita praf de copt
- sare
Mod de preparare:
Puneţi într-un castron făina, sarea si ouăle. Amestecaţi bine apoi adăugaţi treptat uleiul si apa.
Trebuie să rezulte un aluat elastic pe care puneţi-l la frigider.
Frecaţi brânza de vaci cu zahărul, zahărul vanilat, romul si grisul, până când obţineţi o compoziţie omogenă.
Intindeţi foi din aluat, ungefi-le cu ulei, suprapuneti câte 2 şi puneţi pe ele un strat uniform de brânză.
Impachetaţi foile aducând marginile înspre centru, apoi îndoiti-le la mijloc si rulaţi-le. Procedaţi la fel cu toate foile.
Asezati rulourile astfel obţinute într-un vas termorezistent rotund, „în picioare”, stropiti-le cu ulei si coaceti-le la foc potrivit, până când se rumenesc uniform.
Rulouri cu branza dulce
Pofta buna!
poate iti place si:
Rulouri din sunca si cartofi
Rulouri din sunca si cartofi din: sunca, cartofi, morcov, mazare, sos alb, salata verde, patrunjel. Ingredinte: 100 gr. sunca slaba 2 buc. cartofi fierti 1 buc. morcov o lingura mazare verde fiarta 3 linguri sos alb salata verde patrunjel Mod de preparare Cartofii si morcovii se taie in cuburi, se amesteca cu […]
Pofta buna!