Rulouri cu branza dulce
PrinteazaRulouri cu branza dulce din: branza dulce, zahar tos, foi de placinta, zahar vanilat, rom, gris, ulei si faina.
- 1 kg branza dulce de vaci
- 200 g zahar tos
- 500 g foid e placinta
- 2 lingurite zahar vanilat
- 1 lingura rom
- 3 linguri gris
- 100 ml ulei
- 2 linguri faina
Mod de preparare:
Frecaţi brânza de vaci cu zahărul, zahărul vanilat, romul şi grisul, până când obţineţi o compoziţie omogenă.
Intindeţi foile de plăcintă, ungeţi-le cu ulei, suprapuneţi-le şi puneţi pe ele un strat uniform de brânză.
Impachetaţi foile aducând marginile înspre centru, apoi îndoiţi-le la mijloc şi rulaţi-le.
Aşezaţi rulourile astfel obţinute într-un vas termorezistent rotund, „în picioare”, stropiţi- le cu ulei şi coaceţi-le la foc potrivit, până când se rumenesc uniform.
Pofta buna!