Rulouri de calcan cu unt
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri de calcan cu unt din: fileuri de calnca, unt, ceapa, coniac, smantana, faina, sare, piper si patrunjel.
- 4 fileuri de calcan curăţate
- 60 g unt sărat
- 1 ceapă mică
- 50 ml coniac
- 1 lingură smântână dulce
- 2 linguri faină albă
- sare
- piper
pentru decor:
- câteva fire de pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Aşează fileurile între două bucăţi de folie alimentară şi bate-le uşor, apoi sărează-le şi piperează-le după gust. Rulează-le destul de strâns şi fixează-le cu câte o scobitoare. Toacă foarte mărunt ceapa şi înăbuş-o într-o tigaie, cu untul topit amestecat cu puţină apă.
Trece rulourile prin faină, scutură-le şi pune-le în tigaia cu ceapă. Lasă-le să se prăjească, întorcându-le pe toate părţile, până când prind o culoare aurie. Stropeşte-le cu coniac şi flambează-le. Lasă sosul să scadă puţin, apoi scoate rulourile şi aranjează-le pe un platou.
Pune smântână în tigaie şi fierbe sosul până când se leagă, apoi toarnă-l peste rulouri. Serveşte imediat, decorând cu pătrunjel proaspăt.
Rulouri de calcan cu unt
Pofta buna!