Rulouri cu cârnaciori
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri cu carnaciori din: carnaciori de porc, patrunjel, ceapa verde, aluat fraged, ou, seminte de dovleac, hrean si maioneza.
- 400 g cârnâciori de porc, curăţaţi de pieliţă
- 2 linguri pătrunjel, proaspăt tocat
- 6 cepe verzi, tocate
- 500 g aluat fraged, la temperatura camerei
- 1 ou bătut
- seminţe de dovleac pentru ornat
pentru sos:
- 2 linguriţe hrean ras
- 6 linguri maioneză
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 5/190 C. Amestecă carnea de cârnaţi cu verdeaţa si asezonează bine.Intinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină, de dimensiuni de cca 55 x22cm, îndreaptă marginile cu un cuţit, apoi taie în jumătate pe lung, ca să obţii 2 fâşii.
Unge cu ou, apoi modelează jumătate din carnea de cârnaţi într-un cârnat mai mare şi aşaz-o în mijlocul foii de aluat.
Rulează aluatul, presând uşor carnea către mijloc, cu marginile aluatului dedesubt. Repetă cu cealaltă fâşie. Unge cu ou, ornează cu seminţe şi taie bucăţi de cca 4 cm lungime.
Coace 20-25 min pe o tavă tapetată cu hârtie pergament. Amestecă hreanul şi maioneza şi serveşte cu rulourile.
Rulouri cu cârnaciori
Pofta buna!