Rulouri de carne cu hrean si ceapa
PrinteazaRulouri de carne cu hrean si ceapa din: piper, cuisoare, ulei, carne de vita, unt, ceapa, sare, zahar, otet, crema de branza, hrean, rucola.
Ingrediente:
- 1 lingură rasă cu boabe de piper negru
- 1/2 linguriţă de cuişoare
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 500 g carne de vită foarte bună
- 15 g unt
- 2 cepe, curăţate şi feliate foarte subţire
- sare şi piper negru măcinat
- 2 linguri rase cu zahăr
- 1 lingură cu oţet balsamic
Pentru umplutura:
- 100 g cremă de brânză
- 1 lingură cu hrean iute, sau după gust
- frunze de rucola, pentru a servi (opţional)
Mod de preparare:
Zdrobeşte boabele de piper şi cuişoarele într-un mojar, până obţii o pudră fină. Unge carnea cu ulai, apoi dă-o prin amestecul de condimente pisat. Incălzeşte pe foc o tigaie.
Pune carnea şi prăjeşte-o pe toate părţile timp de 15 minute, întorcând-o permanent, pentru a se rumeni în mod egal.
Scoate-o şi las-o să se răcească rapid, apoi înveleşte-o în folie şi las-o la frigider câteva ore, sau chiar peste noapte.
Topeşte untul într-o tigaie, la foc mic. Pune ceapa, săreaz-o şi amestecă bine.
Acoperă tigaia cu un capac şi prăjeşte-o 10-12 minute, la foc foarte mic. la capacul, măreşte puţin focul şi prăjeşte-o încet, amestecând din când în când, până când lichidul se evaporă, aproximativ 10 minute.
Presară zahărul şi mai prăjeşte, amestecând până când ceapa s-a caramelizat. Toarnă oţetul şi amestecă.
Asezonează cu piper, după gust. la tigaia de pe foc şi lasă compoziţia să se răcească.
Când vrei să serveşti, prepară umplutura din crema de brânză şi hrean. Taie carnea în 10 felii foarte subţiri.
Pune umplutură pe fiecare felie şi presară puţină ceapă caramelizată. Rulează carnea strâns.
Lasă la rece până serveşti. Taie fiecare rulou în jumătate şi aşază-le în picioare, pe o farfurie.
Decorează cu frunze de rucola, dacă doreşti.
Rulouri de carne cu hrean si ceapa
Pofta buna!
Sunt bune rulourile astea?