Rulouri de carne cu spanac din: carne de porc fara os si grasime, spanac verde, ceapa, mustar cu hrean, sare, piper, cimbru, ulei. Ingredinte: 1 kg. carne de porc fara os si grasime 1 kg. spanac verde sau un borcan cu spanac conservat o ceapa 2-3 lingurite mustar cu hrean sare piper cimbru ulei […]
Rulouri cu carne si nucsoara
PrinteazaRulouri cu carne din: carne tocata, aluat, ulei, ou, ceapa, sare, piper, nucsoara.
Ingrediente:
- 1 pachet aluat foitaj
- 500 g carne tocată
- 1 lingură ulei
- 1 ou
- 4 fire ceapă verde
- sare
- piper
- nucşoară rasă
Mod de preparare:
Carnea şi ceapa (tocată mărunt) se înăbuşă cu ulei şi cu 2-3 linguri de apă. Se amestecă des, până scade bine toată zeamă.
Când ceapa s-a înmuiat se ia de pe foc, se adaugă sare, piper şi nucşoară, şi se lasă la răcit.
După ce s-a răcit, se amestecă bine cu oul. Aluatul se aşază pe o suprafaţă pudrată cu făină şi se taie în fâşii de 40 x 8 cm.
Se fasonează din carne „şerpi” cu circa 2-2,5 cm diametru. De-a lungul fiecărei fâşii de aluat, pe una din margini, se pun „şerpi” din carne înnădiţi cap la cap. Şe rulează carnea în aluat.
Muchea de aluat de la suprafaţa ruloului se udă pe interior cu apă foarte rece şi se presează uşor pe rulou, ca să lipească bine.
Se lasă rulourile la răcit în frigider circa 1 oră. Se încinge bine cuptorul. Se tapetează o tavă cu hârtie pergamentată.
Se scot rulourile din frigider şi se taie în discuri de 2 cm grosime.
Se aşază discurile pe tavă şi se coc timp de circa 12 minute.
Se servesc fierbinţi.
Pofta buna!
poate iti place si:
Rulouri de varza cu carne
Rulouri de varza cu carne din: carne, varza, ou, ceapa, paine, unt, bors, suc de rosii, sare, verdeata, smantana. Ingrediente: 300 g carne tocată 1 varză cu foi mari 1 ou 1 ceapă 1 felie de pâine 2 linguri cu unt 1 pahar cu borş 1 pahar cu suc de roşii sare verdeaţă tocată smântână […]
Pofta buna!