Rulouri cu carne în sos
PrinteazaRulouri cu carne în sos din: chifla, usturoi, ceapa, unt, carne tocata mixta, ou, sare, piper, boia dulce, slaninuta, ulei, bulion, bere neagra, supa de vita.
- 1 chifla (veche de-o zi)
- 1 catel de usturoi
- 4 cepe frantuzesti
- 3 linguri unt
- 500 g carne tocata mixta
- 1 ou
- sare
- piper
- 1/2 lingurita boia dulce
- 12 felii slaninuta
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita bulion
- 250 ml bere neagra
- 100 ml supa de vita
Mod de preparare:
Se înmoaie chifla. Se curăţă şi se toacă usturoiul şi 1 ceapă franţuzească; se călesc într-o lingură de unt.
Se stoarce chifla şi se frământă împreună cu oul, carnea şi amestecul de usturoi. Se sărează şi se piperează.
Se modelează din acest amestec 12 rulouri; fiecare se înfăşoară în câte o felie de bacon.
Se încinge uleiul şi se prăjesc rulourile cca 10 min. Se scot şi se păstrează la cald. Se curăţă restul de 3 cepe şi se taie în opt.
Se prăjesc în 2 linguri de unt şi se adaugă bulionul; se lasă să fiarbă până ce sosul îşi reduce volumul la jumătate.
Se toarnă supa şi se potriveşte de sare şi piper, după gust. Se lasă să mai fiarbă la foc moale cca 10 min. Se presară pătrunjel.
Rulouri cu carne în sos
Pofta buna!