Rulouri cu carne tocata si cartofi
PrinteazaRulouri cu carne tocata si cartofi din: cartofi, oua, faina, pesmet, amidon, sare, piper, nucsoara, chifla, costita, ceapa, ulei, carne tocata de vita, hasmatuchi, branza topita, boia, faina, ulei de unt.
- 750 g cartofi
- 2 gălbenuşuri
- câte 30 g făină şi pesmet
- 1 linguriţă de amidon
- sare
- piper
- nucşoară măcinată
- 1 chiflă din ziua precedentă
- 50 g costiţă
- 1 ceapă
- 1 lingură de ulei
- 250 g carne tocată de vită
- 1 lingură de hasmaţuchi (pătrunjel franţuzesc) proaspăt tocat
- 1 ou
- 100 g brânză topită
- 1 linguriţă de boia dulce
- făină
- 40 g ulei de unt
Mod de preparare:
Se fierb cartofii (în coajă) în apă eu sare circa 20 de minute, după care se scurg de apă, se decojesc şi se zdrobesc cu o presă pentru cartofi.
Se lasă piureul sa se răcească, apoi se amestecă cu gălbenuşurile, făina, pesmetul, amidonul şi condimentele, până de obţine un aluat omogen.
Se înmoaie chifla în apă 10 minute, după care se scurge bine de apă. Se taie costiţa cubuleţe. Se curăţă ceapa şi se taie de asemenea cubuleţe.
Se călesc costiţa şi ceapa în uleiul încins în prealabil, după care se adaugă carnea tocată, care se prăjeşte până devine fărâmicioasă.
Masa se scoate apoi din tigaie, se aşează într-un bol şi se amestecă cu chifla, pătrunjelul, oul şi brânza topită. Se asezonează cu sare, piper şi boia după gust.
Se întinde aluatul de cartofi pe un şervet de bucătărie, pe care s-a presărat în prealabil făină, formând un dreptunghi cu o grosime de circa 1 cm. Carnea se aşează peste aluat, care apoi se rulează cu ajutorul şervetului. La final, rulada se taie felii de circa 2 cm grosime.
Se încinge într-o tigaie uleiul de unt, în care se prăjesc apoi feliile de ruladă pe ambele părţi, până se rumenesc. Rulada se serveşte fierbinte, cu salată crocantă.
Pofta buna!