Rulouri cu crema de castane
PrinteazaRulouri cu crema de castane din: faina, unt, albusuri, zahar pudra, sare, castane, zahar vanilat, frisca, ciocolata, scortisoara, menta.
- 100 g făină
- 100 g unt
- 4 albuşuri
- 100 g zahăr pudră
- 1 praf de sare
Pentru umplutură şi decor:
- 200 g castane fierte şi decojite
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 200 ml frişcă lichidă
- topping de ciocolată
- scorţişoară pudră
- câteva frunzuliţe de mentă
Mod de prepare:
Pasezi în blender castanele fierte împreună cu 1-2 linguri de frişcă. Amesteci piureul obţinut împreună cu frişca şi zahărul vanilinat. Păstrezi crema la rece.
Mixezi untul cu zahărul pudră, un vârf cuţit de sare şi zahărul vanilinat.
Baţi albuşurile spumă tare, după care le încorporezi în pasta de unt, alternând cu făina cernută.
Tapetezi cu hârtie de copt tava aragazului şi pui câte o lingură de compoziţie, în strat subţire, sub formă de disc. Nu pui mai mult de 6 discuri la o coacere.
Introduci tava în cuptor şi coci discurile de aluat până încep să-şi schimbe culoarea şi se rumenesc uşor pe margini.
Scoţi cercurile de aluat şi, fierbinţi, le rulezi rapid pe suluri realizate din folie de aluminiu, presând uşor marginile care se suprapun, ca să nu se desfacă.
Umpli rulourile cu crema de castane, folosind un poş. Le decorezi cu topping de ciocolată, le poţi presăra cu puţină scorţişoară pudră şi le decorezi cu frunzuliţe de mentă.
Rulouri cu crema de castane
Pofta buna!