Rulouri cu crevete şi legume
PrinteazaO reteta de rulouri cu crevete si legume din: foi de placinta, creveti decorticati, dovlecel, rosii cherry, morcov, porumb baby, ciuperci, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper si sos de rosii picant
- un pachet foi de plăcintă
- 300 g crevete decorticaţi
- un dovlecel
- 250 g roşii cherry
- un morcov
- 200 g porumb baby
- 200 g ciuperci
- cimbru
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- sos de roşii picant
Mod de preparare:
Morcovul se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se încing două linguri cu ulei într-o cratiţă, se pune morcovul ras şi se căleşte. Se decongelează foile de plăcintă, se unge fiecare cu ulei şi se suprapun câte şase.
Se taie dreptunghiuri, se presară morcovul, se aşază câte un crevete, se condimentează şi se împachetează. Se prăjesc în ulei încins, se scot într-un castron şi se păstrează la cald.
Dovlecelul se spală, se taie rondele, apoi jumătăţi. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie bucăţi. Porumbul baby se fierbe în apă cu sare şi se taie bucăţi mai mici.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se prăjesc legumele, se adaugă roşiile cherry, se condimentează, se amestecă cu cimbru tocat şi se mai prăjesc cinci minute. Pacheţelele cu crevete se servesc alături de legumele calde, cu sos de roşii picant.
Poftă bună!