Rulouri cu creveţi şi legume

Printeaza

Se încălzeşte cuptorul la 220°C/ gaz 7. Se fierbe un ghem (60g) de tăieţei de orez conform instrucţiunilor de pe pachet. Se încinge un pic de ulei într-un wok. Se prăjesc 3-4 minute un pachet de 300g amestec de legume, 1 bucăţică de ghimbir dat prin râzătoare şi 1 mână de tulpini de coriandru tocate.

Se adaugă 200g de creveţi cruzi, curăţaţi şi tăiaţi jumătăţi, şi se călesc 1 minut, până devin roz. Se pun 2 linguri de sos dulce de ardei iute, 1 legătură frunze de coriandru tocate şi tăiţeii şi se ia de pe foc. Se taie în jumătăţi, pe lungime, 4 foi de plăcintă, astfel încât să se obţină 8 bucăţi. Se ung cu un pic de ulei 4 bucăţi, apoi se acoperă cu celelalte.

Pe marginea îngustă a fiecărei foi se pune o moviliţă de amestec de creveţi, se pliază marginile, apoi se rulează; se obţin 4 rulouri mari.

Se ung cu ulei, se presară cu seminţe de susan, apoi se coc pe o tavă 15 minute, cu îmbinarea dintre marginile de aluat în jos, până devin aurii şi crocante. Se servesc cu salată verde şi cu o lingură de sos dulce de ardei iute.

Rulouri cu creveţi şi legume

Rulouri cu creveţi şi legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.