Rulouri crocante cu carne picanta

Printeaza

Rulouri crocante cu carne picanta din: foi de plăcintă, ceapă, carne tocată de vită, pătrunjel, sare, piper, boia iute, chi­men, ulei.

Ingrediente:Rulouri crocante cu carne picanta

  • 1 pachet foi de plăcintă,
  • 1 ceapă mare
  • 250 g carne tocată de vită
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • chi­men
  • 250 ml ulei

Mod de preparare:

Iei câte 2 foi de plăcintă (sau aluat pe care îil întinzi foarte subţire) şi le tai în formă de triunghi. Pentru compoziţie, cureţi şi razi o ceapă. Toci pătrunjelul mărunt.

Prăjeşti apoi carnea în 4 linguri de ulei încins. Amesteci ceapa cu carnea tocată şi le mai prăjeşti împreună timp de 6 minute, ames­tecând continuu.

Adaugi pătrunjelul tocat, apoi condimentezi cu sare, piper, boia iute şi chimen. Pe fiecare triunghi de aluat pui 1-2 lin­guri de umplutură şi rulezi bine.

Ungi vârful cu apă rece şi îl fixezi . Prăjeşti rulourile în ulei încins, până se rumenesc. Laşi rulourile la scurs pe foaie de pergament şi le serveşti ca aperitiv, cu vin sau cu bere.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.