Rulouri crocante cu carne picanta
PrinteazaRulouri crocante cu carne picanta din: foi de plăcintă, ceapă, carne tocată de vită, pătrunjel, sare, piper, boia iute, chimen, ulei.
- 1 pachet foi de plăcintă,
- 1 ceapă mare
- 250 g carne tocată de vită
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- boia iute
- chimen
- 250 ml ulei
Mod de preparare:
Iei câte 2 foi de plăcintă (sau aluat pe care îil întinzi foarte subţire) şi le tai în formă de triunghi. Pentru compoziţie, cureţi şi razi o ceapă. Toci pătrunjelul mărunt.
Prăjeşti apoi carnea în 4 linguri de ulei încins. Amesteci ceapa cu carnea tocată şi le mai prăjeşti împreună timp de 6 minute, amestecând continuu.
Adaugi pătrunjelul tocat, apoi condimentezi cu sare, piper, boia iute şi chimen. Pe fiecare triunghi de aluat pui 1-2 linguri de umplutură şi rulezi bine.
Ungi vârful cu apă rece şi îl fixezi . Prăjeşti rulourile în ulei încins, până se rumenesc. Laşi rulourile la scurs pe foaie de pergament şi le serveşti ca aperitiv, cu vin sau cu bere.
Pofta buna!