Rulouri cu ardei copt
PrinteazaO reteta de rulouri cu ardei copt din: ardei rosii, naut, iaurt degresat, ulei de susan, coaja de lamaie, zeama de lamaie si tortilla. Ardeii se numără printre cele mai bune surse naturale de vitamina C. Ardeii confir o dată şi jumătate mai multă vitamină C decât aceeaşi cantitate de suc proaspăt de portocale. Ardeii roşii, galbeni şi portocalii au mai multă vitamină decât cei verzi.
- 3 ardei roşii tăiaţi pe lungime şi curăţaţi de seminţe
- 250 g năut din conservă spălat şi scurs
- 3 linguri iaurt degresat
- 1 linguriţă ulei de susan prăjit
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- 2 linguri zeamă proaspătă de lămâie
- 2 linguri apă
- 3 Tortilla (un fel de clătită din mălai) cu aromă de spanac sau busuioc (20 cm în diametru)
Mod de preparare:
Se încălzeşte grătarul din cuptor la mediu. Se coc bucăţile de ardei cu partea cu pieliţe în sus, aproximativ 10 minute sau până când se înnegresc. Când s-au răcit puţin, se curăţă de pieliţe şi se taie în fâşii de 1 cm lăţime.
Se pun năutul, iaurtul, uleiul de susan, coaja de lămâie, zeama de lămâie şi apa într-un robot de bucătărie şi se mixează până se formează o pastă. Se întinde această compoziţie pe fiecare bucată de Tortilla, lăsând o margine de 1 cm de jur-împrejur. Se ornează cu frunze de salată şi cu ardei copt. Se rulează fiecare Tortilla.
Se înfăşoară strâns în folie de plastic sau de aluminiu şi se dau rulourile la frigider cel puţin 4 ore. (Rulourile se vor înmuia şi se vor tăia mai uşor dacă stau un timp la frigider înainte de a fi servite.) Pentru a fi servite, se scot rulourile din folie şi se taie fiecare în 8 bucăţi (de 2,5 cm lăţime).
Variante: Se ia ardei roşu sau galben sau se combină ardei de culori diferite pentru ca rulourile să fie mai decorative. Se foloseşte fasole albă în loc de năut.
Rulouri cu ardei copt
Poftă bună!