Rulouri cu banane şi scorţişoară
PrinteazaRulouri cu banane şi scorţişoară din: foi de placinta, scortisoara, banane, zahar, unr, rodie, zahar vanilinat, nucsoara, scortisoara, cardamon, sos de lamaie, sos de menta si frisca.
- un pachet foi de placinta
- o lingurita cu scortisoara
- 4 banane
- 100 g zahar
- 60 g unt
- o rodie
- doua pliculete zahar vanilinat
- 3 g nucsoara
- 2 g scortisoara
- 2 g cardamon
- zahar pudra
- sos de lamaie
- sos de menta
- frisca
Mod de preparare:
Scortisoara se pune într-un bol împreună cu nucşoara, cardamonul, cuişoarele şi zahărul tos. Se adaugă un pliculeţ de zahăr vanilinat şi se amestecă totul până se omogenizează. Se întind foile de plăcintă pe un tocător, se ung cu unt topit şi se presară amestecul.de condimente.
Se suprapun foile câte patru sau cinci, se pune câte o banană la mijloc întreagă sau tăiată înjumătăţi şi sâmburi de rodie după gust. Se rulează cu grijă ca să nu iasă sâmburii şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu unt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc foc mediu 15-20 de minute sau până când ruladele capătă o culoare aurie.
Se acoperă cu un şervet umed, se lasă zece minute, apoi se taie bucăţi potrivit de groase. Se presară cu zahăr pudră amestecat cu zahărul vanilinat rămas şi se servesc. Se pot servi ca atare, cu sos de lamaie, sos de menta sau frisca.
Rulouri cu banane şi scorţişoară
Pofta buna!