Rulouri cu branza

Printeaza

O reteta de rulouri cu branza din: faina, unt, boia, lapte si branza cheddar.

Ingrediente:Rulouri cu branza

  • 200 g faina, amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt
  • 50 g unt, moale
  • 1 lingurita de boia
  • 100-125 ml de lapte
  • 50 g de branza Cheddar maturata, rasa

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se pun făina şi untul în bolul de mixer şi se frământă cu degetele. Dacă untul folosit este rece şi tare, îţi vor obosi degetele. De aceea, e indicat un unt mai moale, lăsat la temperatura camerei, dar care să nu fie topit. Se adaugă boiaua şi se amestecă din nou.

Se toarnă 100 ml de lapte şi se amestecă, folosind o furculiţă, până se obţine un aluat moale. Dacă aluatul e prea uscat, se mai adaugă puţin lapte. Poţi adăuga mai mult dacă este necesar.

Pe o suprafaţă presărată cu făină, se întinde aluatul până capătă grosimea de 0,5 cm. Incearcă să păstrezi o formă dreptunghiulară. Se foloseşte sucitorul într-o singură direcţie, dar se întoarce bucata de aluat. Mişcarea continuă va împiedica lipirea aluatului de sucitor sau de suprafaţa de lucru.

Se presară brânza rasă, apoi se rulează aluatul pe lungime. Se taie 12 rondele, cu ajutorul unui cuţit.  Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se aşază rulourile pe hârtia de copt, aproape unul de altul; e important să se vadă spirala din interiorul fiecăruia. Se dau la cuptor şi se lasă să coacă 20-25 de minute până devin aurii.

Rulouri cu branza

Rulouri cu branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.