Rulouri cu carne şi ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de rulouri cu: cartofi, oua, cascaval, faina, piept de pui, ceapa, usturoi, ciuperci, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, sos de rosii, sos de ardei picant.

Ingrediente:

  • 4 cartofi, două ouă
  • 200 g caşcaval
  • două linguri cu făină
  • un piept de pui
  • o ceapă
  • o căpăţână mică de usturoi
  • 300 g ciuperci uscate
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • sos de roşii
  • sos de ardei picant

 

Mod de preparare:

Carnea de pui se dă prin maşina de tocat carne şi se pune într-un bol. Se adaugă ceapa şi doi căţei de usturoi tocaţi mărunt, pătrunjel tocat, sare şi piper după gust.

Se căleşte totul în puţin ulei până ce carnea devine albă, se înmoaie şi se lasă să se răceas­că. Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie bucăţele.

Se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pasează. După ce s-au răcit, se amestecă bine cu ouăle, făina, sarea, piperul şi caş­cavalul dat prin râzătoare. Se ia câte o lingură mare cu aluat şi se aplatizează în palmă, se pune carnea prăjită la mijloc, se acoperă cu restul de compoziţie şi se mo­delează sub formă de rulouri.

Se aşază pe o tavă unsă cu ulei, se introduc în cuptorul încins şi se coc până capătă o culoare aurie. Ciupercile se hidratează, se prăjesc în puţin ulei împreună cu usturoiul rămas, pătrunjel tocat şi se servesc alături de rulourile cu carne.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.