Rulouri cu cartofi in sos de ciuperci
PrinteazaRulouri cu cartofi in sos de ciuperci din: piept de pui, cartofi, ceapa, ciuperci, faina, unt, smantana, vin, dafin, busuioc, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 2 piepţi de pui dezosaţi
- 2 cartofi mari
- 1 ceapă
- 200 g ciuperci
- 2 linguri cu făină
- 3 linguri cu unt
- 2 linguri cu smântână
- 250 ml vin alb sau şampanie
- 1 foaie de dafin
- busuioc proaspăt
- pătrunjel
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Curăţă cartofii şi pune-i la fiert, tăiaţi cubuleţe, în apă cu sare. Când s-au fiert, scurge-i şi pasează-i cu furculiţa, adaugă o lingură cu unt, apoi amestecă.
Curăţă ceapa şi tai-o în cuburi mari. Incinge puţin ulei într-o tigaie, căleşte ceapa până se aureşte frumos şi adaug-o peste cartofi.
Potriveşte de sare şi amestecă bine, după ce ai adăugat câteva fire de verdeaţă.
Taie pe mijloc ptepţii de pui, astfel încât să obţii două bucăţi mai mari, sărează puţin, întinde amestecul de cartofi, apoi rulează carnea.
Leagă cu aţă sau prinde carnea cu scobitori şi pune rulourile într-o tavă, alături de vin şi foaia de dafin. Acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă la cuptor pentru 25 de minute.
Intre timp, curăţă ciupercile, taie-le felii şi pune-le la fiert în puţină apă. Când ciupercile sunt fierte, scurge zeama şi păstreaz-o.
Intr-o tigaie, încinge untul, adaugă făina şi desfă cu zeama de la ciuperci, iar la sfârşit, adaugă smântână, ciupercile şi sare.
Serveşte rulada tăiată în felii, cu găluşti de griş, sos de ciuperci şi frunze proaspete de busuioc.
Rulouri cu cartofi in sos de ciuperci
Pofta buna!