Rulouri cu chimen

Printeaza

Rulouri cu chimen din: faina, drojdie, zahar, apa, oua, unt, sunca, cascaval, marar, sare, piper, chimen, salata, ulei, rosii.

Ingrediente:Rulouri cu chimen

  • 550 g făină
  • 5 g drojdie uscată
  • o linguriţă de zahăr tos
  • 220 ml apă
  • 5 ouă
  • 120 g unt
  • 500 g şuncă
  • 350 g caşcaval
  • o legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • o lingură seminţe de chimen
  • salată verde
  • ulei de măsline
  • roşii

 

Mod de preparare:

Drojdia se pune la înmuiat cu jumătate din cantitatea de apă călduţă, zahărul tos şi puţină făină. Se toarnă apoi în mijlocul făinii cer­nute şi se acoperă cu un şervet. Untul se topeşte, se răceşte şi se pune într-un castron.

Se adaugă două ouă, o lin­guriţă de sare, o lingură de ulei de măsline, restul de apă şi se amestecă. Se toarnă peste făină, se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit timp de 30 de minute la loc cald.

Şunca se taie în cubuleţe, caşcavalul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari, se amestecă bine cu două ouă şi şunca răcită. Se împarte aluatul în două bucăţi, se întind două foi groase de un centimetru, se ung cu pasta de caşcaval, se presară mărar tocat şi se împachetează.

Se unge o tavă cu ulei, se aşază rulourile, se ung cu ou bătut şi se presară chimen. Se coc la foc mediu 30-45 de minute, se scot şi se taie în felii. Se servesc fierbinţi sau reci, cu salată verde şi felii de roşii.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.