Rulouri cu crema de branza si nuci

Printeaza

Rulouri cu crema de branza si nuci din: drojdie uscata, zahar, lapte, zahar brun, esenta de vanilie, ou, galbenus de ou, faina, sare, unt, nuci pecan, nuci, stafide, scortisoara, sare, cuisoare,crema de branza, zahar pudra, lapte batut.

Ingrediente aluat:Rulouri cu crema de branza si nuci

  • 1 pachet de drojdie uscata
  • ½ lingurita de zahar , plus ¼ cana zahar
  • ½ cana de lapte , la temperatura camerei
  • 2 linguri de zahar brun
  • ½ lingurita de esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 1 galbenus de ou
  • 2 ¾ cani faina
  • ¾ lingurita de sare
  • 250 g de unt nesarat

Ingrediente umplutura:

  • ½ cana de zahar
  • ¼ cana de zahar brun
  • ¼ cana nuci pecan tocate marunt
  • ¼ cana nuci tocate marunt
  • ¼ cana de stafide
  • 1 lingura de scortisoara macinata
  • ½ lingurita de sare
  • ⅛ lingurita cuisoare
  • 2 linguri sirop de artar
  • 120 g crema de branza
  • 250 g unt nesarat, topit

Ingrediente glazura:

  • 2 cani zahar pudra
  • ¼ cana lapte batut

 

Mod de preparare:

Preparati aluatul: intr-un castron combinati drojdie , ½ lingurita de zahar si ¼ cana de apa calda. Se amesteca pentru a se combina si se lasa sa stea aproximativ 10 minute.

Adaugati restul de zahar, lapte, zahar brun, vanilie, ou si galbenus de ou. Bateti la viteza mica pana se combina bine. Incorporati faina si sarea.

Se amesteca la viteza medie pana cand aluatul se omogenizeaza. Apoi rotiti la viteza mare si se framanta aluatul timp de 4 minute. Se adauga untul si se continua framantarea aproximativ 6 minute.

Acoperiti cu folie de plastic si se pune deoparte intr-un loc cald. Lasati sa creasca 1 ½ -2 ore.

Intre timp, preparati umplutura: combinati zahar , zahar brun, nuci pecan, nuci, stafide, scortisoara, sare si cuisoare intr-un castron mare, apoi se amesteca pentru a se combina. Se adauga sirop de artar.

Scoateti aluatul din castron si intindeti.

Intr-un castron mic, bateti crema de branza cu o spatula, imprastiati crema pe aluat, impaturi si intindeti din nou. Ungeti cu unt topit. Adaugati umplutura, rotiti si taiati felii. Asezati intr-o tava unsa si pastrati tava la loc cald timp de 2 ore.

Coaceti 30 de minute.

Intre timp pregatiti glazura, amestecati impreuna zahar si lapte batut intr- un castron mic pana se omogenizeaza. Scoateti rulourile din cuptor, lasati sa se raceasca, apoi scufundati in glazura.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.