Rulouri cu crema de lapte si vanilie

Printeaza

Rulouri cu crema de lapte si vanilie din: faina, oua, zahar, lapte, ulei, drojdie, margarina, sare, amidon, galbenusuri, zahar pudra cu aroma de vanilie.

Ingrediente pentru aluat:Rulouri cu crema de lapte si vanilie

  • 500 g făină
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 ceaşcă lapte
  • 50 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • 1 lingură margarină topită
  • sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 l lapte
  • 120 g amidon
  • 3 gălbenuşuri
  • 300 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul, amesteci drojdia cu 2 linguri zahăr, 1 lingură făină şi jumătate de ceaşcă lapte cald şi laşi la crescut 15 minute. Când e gata, o adaugi peste făina cernută. Pui laptele cu zahărul rămas pe foc şi laşi până se topeşte.

Frămânţi apoi aluatul, adăugând treptat laptele cald, ouăle, sarea şi margarina topită. După ce le-ai încorporat, torni uleiul cald şi frămânţi în continuare până ţi se dezlipeşte aluatul de pe mâini.

Il laşi să crească la cald cam 1 oră, acoperit cu un prosop de bucătărie.

După ce a crescut aluatul, iei bucăţi din el şi le întinzi în foi cât mai subţiri, apoi cu un cuţit tai fâşii de câte 3 cm, pe care le rulezi pe forma metalică şi le pui la prăjit în ulei încins.

Rumeneşti ruloul şi pe o parte şi pe alta, după care scoţi uşor de pe formă rulada şi o laşi să se răcească.

Pregăteşti crema, amesteci 200 ml lapte cu amidonul, apoi adaugi gălbenuşurile. Restul de lapte şi zahărul le pui la fiert, amestecând continuu. Adaugi apoi treptat în compoziţie lapte, amidon, gălbenuş şi amesteci 5-10 minute.

Compoziţia rezultată o iei de pe foc, continuând amestecarea până aproape de răcire. Umpli rulourile cu cremă, cu ajutorul şpriţului.

Pofta buna!


Poate iti place si:

Rulouri cu crema de branza si nuci

Rulouri cu crema de branza si nuci

Rulouri cu crema de branza si nuci din: drojdie uscata, zahar, lapte, zahar brun, esenta de vanilie, ou, galbenus de ou, faina, sare, unt, nuci pecan, nuci, stafide, scortisoara, sare, cuisoare,crema de branza, zahar pudra, lapte batut. Ingrediente aluat: 1 pachet de drojdie uscata ½ lingurita de zahar , plus ¼ cana zahar ½ cana […]

Rulouri cu crema de alune

Rulouri cu crema de alune din: faina, zahar, oua, lapte, drojdie, ulei, lamaie, vanilie, nuci, alune, lamaie, cacao, rom. Ingrediente: Aluat: 500 g făină 100 g zahăr 3 gălbenuşuri 1/2 linguriţă sare 250 ml lapte 20 g drojdie proaspătă 30 ml ulei 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 1 linguriţă coajă rasă de portocală 1 […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.