Rulouri cu crema de branza si umplutura de nuci din: drojdie uscata, zahar, lapte, zahar brun, esenta de vanilie, ou, galbenus de ou, faina, sare, unt, nuci pecan, nuci, stafide, scortisoara, sare, cuisoare,crema de branza, zahar pudra, lapte batut. Ingrediente aluat: 1 pachet de drojdie uscata ½ lingurita de zahar , plus ¼ cana […]
Rulouri cu crema de vanilie si lapte
PrinteazaRulouri cu crema de vanilie si lapte din: făină, oua, zahar, lapte, ulei, drojdie, margarină topită, amidon, zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 1 ceaşcă lapte
- 50 ml ulei
- 25 g drojdie
- 1 lingură margarină topită
Pentru cremă:
- 1 l lapte
- 120 g amidon
- 3 gălbenuşuri
- 300 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare :
Amesteci drojdia cu 2 linguri zahăr, 1 lingură făină şi jumătate de cfcaşcă lapte gald şi laşi la crescut 15 minute. Când e gata, o adaugi peste făina cernută. Pui laptele cu zahărul rămas pe foc şi laşi până se topeşte.
Frămânţi apoi aluatul, adăugând treptat laptele cald, ouăle, sarea şi margarina topită.
După ce le-ai încorporat, torni uleiul cald şi frămânţi în continuare până ţi se dezlipeşte aluatul de pe mâini. Il laşi să crească la cald cam 1 oră, acoperit cu un prosop de bucătărie.
După ce a crescut aluatul, iei bucăţi din el şi le întinzi în foi cât mai subţiri, apoi cu un cuţit tai fâşii de câte 3 cm, pe care le rulezi pe forma metalică şi le pui la prăjit în ulei încins.
Rumeneşti ruloul şi pe o parte şi pe alta, după care scoţi uşor de pe formă rulada şi o laşi să se răcească. Apoi o umpli cu crema de vanilie. Pentru crema, amesteci 200 ml lapte cu amidonul, apoi adaugi gălbenuşurile.
Restul de lapte şi zahărul le pui la fiert, amestecând continuu.
Adaugi apoi treptat în compoziţie lapte, amidon, gălbenuş şi amesteci 5-10 minute. Compoziţia rezultată o iei de pe foc, continuând amestecarea până aproape de răcire. Umpli rulourile cu cremă, cu ajutorul şpriţului.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Rulouri cu crema de nuca si cacao
Rulouri cu crema de nuca si cacao din: foaie de placinta, miez de nuca, albusuri, zahar, cacao. Ingrediente: pentru blat: 1 foaie placinta pentru umplutura: 40 g miez de nuca 5 albusuri 5 linguri zahar 3 linguri cacao Mod de preparare: Dezgheţi foaia de plăcintă. Mărunţeşti nuca şi păstrezi câteva bucăţi mari pentru ornat. […]
Rulouri cu crema de vanilie
Rulouri cu crema de vanilie din: ulei, zahar, lapte, oua, amoniac, zeama de lamaie, faina, ou, lapte, budinca de vnailie, zahar, margarina, frisca, banane, ciocolata si esenta de vanilie. Ingrediente: 8 linguri ulei 8 linguri zahar 8 linguri lapte 2 oua 1 plic amoniac (bicarbonat de amoniu) zeama de lamaie 500-600 g faina 1 ou […]
Rulouri umplute cu crema caramel
Rulouri umplute cu crema caramel din: faina, zahar, ulei, frisca, vanilie, unt. Ingrediente: 550 ml apă 220 g făină 100 g zahăr 120 ml ulei 60 ml frişca lichidă esenţă de vanilie 160 g zahăr pudră 80 g unt puţin sărat 200 ml frişca lichidă Mod de preparare: Se pune apa într-un vas, se […]
Rulouri umplute cu crema de branza
Rulouri umplute cu crema de branza din: faina, cacao, zahar pudra, esent de rom, untura, ou, galbenus de ou, sare, scortisoara, banza de vaci, ciocolata. Ingrediente: Pentru rulouri: 200 g faina 1 lingurita cacao neindulcita 1 lingura zahar pudra 2 linguri esenta de rom 20g untura topita 1 ou+ 1 galbenus de ou 1 varf […]