Rulouri cu frisca
PrinteazaRulouri cu frisca din: unt, faina, oua, apa, zahar, lamaie, rom, sare.
- 250 g unt
- 300 g făină
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 pahar apă
- 50 g zahăr
- 1 linguriţă zeamă de lămîie
- 1 lingură rom
- sare
Ingrediente umplutura : frisca
Mod de preparare:
Preparăm un aluat franţuzesc. Intindem o foaie cît o muchie de cuţit. Infierbîntăm un cuţit pînă la roşu şi tăiem din foaie benzi late de două degete şi lungi de 20-25 cm (dacă forma este lungă de 18 cm).
Infăşurăm benzile de aluat pe forme, învelindu-le astfel, încît marginile benzii să cadă una peste alta, ca să se poată lipi. Ungem rulourile cu gălbenuş, le presărăm cu zahăr tos şi le aşezăm pe o tavă de tablă neagră. Le coacem în cuptor încins, aproximativ 30-40 minute, pînă ce rulourile se îngălbenesc puţin.
După ce se răcesc, le scoatem de pe forme şi le umplem cu frişcă bătută .
Putem prepara rulourile cu o zi înainte. Le umplem cu o jumătate de oră înainte de a le servi.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rulouri cu frisca
- rulouri cu frisca reteta
- retete rulouri cu frisca
Foarte bune rulourile cu frisca