Rulouri cu gem si mac

Printeaza

Rulouri cu gem si mac din: faina, oua, lapte, drojdie, zahar, mac, unt, gem.

Ingrediente:Rulouri cu gem si mac

  • 500 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 ml lapte
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 75 g zahăr
  • 50 g unt
  • gem
  • 3-4 linguri mac

 

Mod de preparare:

In laptele călduţ se desface drojdia, se amestecă şi se lasă deoparte 10 minute.

Se adaugă apoi făină, amestecând continuu, gălbenuşurile, unul câte unul, şi zahărul amestecat cu untul topit şi răcorit. Se amestecă şi se frământă până se obţine un aluat elastic.

Se întinde aluatul pe masa presărată cu făină şi se umple cu gem. Se lasă marginile libere de 2 cm de jur împrejur şi se rulează.

Se taie rondele de 2-3 cm si se aşază bucăţile de aluat în tava tapetată cu hârtie şi se presără cu mac. Se coc 40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.