Rulouri cu gem si mac
PrinteazaRulouri cu gem si mac din: faina, oua, lapte, drojdie, zahar, mac, unt, gem.
- 500 g făină
- 2 gălbenuşuri
- 100 ml lapte
- 15 g drojdie proaspătă
- 75 g zahăr
- 50 g unt
- gem
- 3-4 linguri mac
Mod de preparare:
In laptele călduţ se desface drojdia, se amestecă şi se lasă deoparte 10 minute.
Se adaugă apoi făină, amestecând continuu, gălbenuşurile, unul câte unul, şi zahărul amestecat cu untul topit şi răcorit. Se amestecă şi se frământă până se obţine un aluat elastic.
Se întinde aluatul pe masa presărată cu făină şi se umple cu gem. Se lasă marginile libere de 2 cm de jur împrejur şi se rulează.
Se taie rondele de 2-3 cm si se aşază bucăţile de aluat în tava tapetată cu hârtie şi se presără cu mac. Se coc 40 de minute.
Pofta buna!