Rulouri cu hering si sfecla
PrinteazaRulouri cu hering si sfecla din: hering, ceapa, morcov, mere, sfecla, masline negre, piper, otet, lamaie, boabe de mustar, sare, vin, apa, ulei.
- 1 kg hering
- 1-2 cepe
- 1 morcov
- 2 mere
- 1/2 sfeclă
- măsline negre
- 70 ml oţet
- zeama de la 1 lămâie
- boabe de piper
- 1 vârf linguriţă boabe de muştar
- sare
- 300 ml vin alb
- 300 ml apă
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi heringul de cap, coadă şi intestine, îl filetezi şi-l aşezi pe straturi într-un amestec de lămâie, ceapă tăiată julien, ulei, boabe de muştar şi de piper, şi oţet. Sotezi în puţin ulei morcovul, merele şi sfecla curăţate şi date prin râzătoare, potriveşti de sare.
După ce s-a marinat peştele, aşezi pe fiecare fileu puţin din acest amestec, pui ceapă şi fâşiuţe de măsline negre şi mlezi cu atenţie. Fixezi cu câte o scobitoare şi le aşezi pe toate într-un vas termorezistent, torni apă şi vin alb şi dai la cuptor 20 de minute.
Serveşti după ce s-a răcit.
Rulouri cu hering si sfecla
Pofta buna!