Rulouri cu legume şi cu carne
PrinteazaRulouri cu legume şi cu carne
Ingrediente:
- 400 g carne de porc
- 250 g carne de pui
- 250 g făină
- 150 ml apă
- două ouă
- o linguriţă de oţet
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- salată verde
- un morcov
- un ardei gras
- ulei de măsline
- sare
- piper
- came de vită
Preparare:
Făina se cerne şi se pune într-un castron. Apa călduţă se amestecă bine cu patru linguri de ulei, un praf de sare şi oţetul. Se frământă până când rezultă un aluat elastic, nelipicios.
Se acoperă cu un capac şi se lasă să stea timp de zece minute. Carnea de porc, carnea de pui, usturoiul şi ceapa se dau prin maşina de tocat. Se amestecă bine cu morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, ardeiul tocat mărunt, ouăle, sarea şi piperul.
Amestecul rezultat se introduce la rece pentru 15 minute, acoperit cu un capac. Se întinde o foaie subţire din aluat, se decupează pătrate egale ca dimensiune şi, pe o margine a fiecărui pătrat, se pune umplutură.
Se petrec marginile opuse una peste cealaltă şi se rulează. Rulourile obţinute se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră şi se servesc alături de salată verde. Carnea de porc se poate înlocui cu carne de vită.
Rulouri cu legume şi cu carne
Pofta buna!