Rulouri cu macrou

Printeaza

Rulouri cu macrou

Ingrediente:Rulouri cu macrou

  • 8fileuri de macrou
  • 4 fire de ceapă verde
  • 2 portocale
  • 1 lingură orez
  • 50g măsline fără sâmburi (verzi şi negre)
  • 1 lămâie
  • 150ml ulei
  • leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte apoi în 50ml ulei, la foc mic, 3-4 minute.

Se curăţă de coajă o portocală şi cu un cuţit bine ascuţit se taie partea albă a cojii, după care se taie în cubuleţe mici se amestecă acestea cu măslinele tăiate în cubuleţe mici, cu jumătate de legătură de pătrunjel, orezul fiert pe jumătate, zeama de la o jumătate de portocală, ceapa călită şi se potriveşte amestecul de sare şi piper.

Se pune câte o lingură din acest amestec pe fie­care fileu de macrou, se rulează şi se prinde cu o scobitoare.

Se pun rulourile într-o tavă cu ule­iul rămas, se stropesc cu zeamă de la o jumătate de lămâie, apoi se pune tava în cuptorul încins şi se coc rulourile, la foc potri­vit, 30 de minute.

Se servesc rulourile calde, presărate cu pătrunjelul rămas, tocat mărunt şi cu salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.