Rulouri cu masline
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri cu: masline, aluat, ansoa, usturoi, busuioc verde, ulei de masline, ou.
- 500 g aluat fraged
- 200 g măsline, din cele mai mici
- 2-3 fileuri de anşoa
- 3-4 căţei de usturoi
- o mână de frunze cu busuioc verde
- ulei de măsline
- 1 ou
Mod de preparare:
Scoate sâmburii măslinelor şi spată-le în apă caldă ca să se desăreze. Curăţă usturoiul şi taie-l felii.
Pune măslinele, usturoiul, busuiocul şi fileurile de anşoa în blender sau robot şi pasează-le cât mai bine. Adaugă ulei de măsline, astfel încât pasta să devină fină.
Intinde aluatul pe planşetă şi taie-l fâşii late de vreo 6-7 cm. întinde acum pastă pe fâşii, dar nu până în capete. Rulează, lipeşte cu apă şi taie bucăţi late de 1-2 cm.
Unge-le cu ou bătut, aşază-le în tavă cu hârtie de copt şi dă-le la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 30 de minute.
Rulouri cu masline
Pofta buna!