Rulouri cu migdale si miere
PrinteazaRulouri cu migdale si miere din: foi de placinta, pudra de migdale, zahar, scortisoara, unt, coaja de portocala, apa de flori de portocal, albus, ulei, miere.
- 5 foi mari de placinta
- 250 g pudra de migdale
- 75 g zahar
- o lingurita scortisoara
- 40 g unt topit
- coaja unei portocale
- 2 linguri apa de flori de portocal
pentru prajit:
- un albus
- ulei
pentru sirop:
- un pahar apa
- 1/2 pahar miere
- 1/4 pahar apa de flori de portocal
Mod de preparare:
Se pregăteşte siropul pentru care ingredientele se pun într-un vas si se fierb 10 minute pe foc. Se lasă apoi să se răcească. Intre timp, pudra de migdale se amestecă bine cu zahărul, scorţişoara si untul topit, si apoi se adaugă apa de flori de portocal si coaja rasă a unei portocale. Se amestecă bine până se va obţine o pastă tare, asemănătoare unui aluat.
Foile de plăcintă se decupează în dreptunghiuri si pe fiecare foaie se pune în partea îngustă un mic sul de pastă de migdale. Se rulează începând de la partea îngustă, adunând marginile spre interior, ca la sarmale. Apoi, marginea se lipeşte cu albuş.
Se prăjesc rulourile în ulei, se scot pe şervete de hârtie si apoi se trec 2-3 secunde prin sirop. Se pun pe un grătar să se scurgă.
Rulouri cu migdale si miere
Pofta buna!